Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prognoze nefaste in ceea ce priveste starea lui Ariel Sharon

Medicii de la spitalul Hadassah nu au realizat inca o prognoza in cazul evolutiei starii lui Ariel Sharon, insa un asistent al lui Shimon Peres a sustinut ca personalului premierului i-a fost comunicat ca situatia "nu este buna", informeaza Haaretz, in editia electronica.
Medicul Avi Cohen, director al sectiei de neurologie la Centrul Medical Soroka din Beer Sheva, a declarat ca prognoza nu este buna.
"Nu par a fi semne incurajatoare in ceea ce priveste capacitatea lui Ariel Sharon de a-si reveni", a afirmat medicul, care nu este membru al echipei ce il trateaza pe primul ministru, la canalul al doilea al televiziunii publice israeliene.
Inaintea ultimei operatii, de vineri dimineata, medicii au declarat ca intentioneaza sa il mentina sedat pe Ariel Sharon cel putin pina duminica, pentru a-i da o sansa sa-si revina.
"Scenariul logic este ca nici nu vom incerca sa-l trezim pina duminica", a confirmat Shmuel Shapira, director adjunct al spitalului Hadassah. "Sedarea are o deosebita importanta. Scopul este de a scadea nevoia de oxigen a creierului si de a-i permite sa se odihneasca. Deci, sigur pina duminica - si e posibil si dupa aceea - va fi sedat", a adaugat el.
Neoficial, medicii lui Ariel Sharon au confirmat evaluarea anterioara a starii acestuia, facuta de alti doctori care nu l-au examinat personal pe seful guvernului, dar care se bazasera pe relatarile din presa. Acestia au declarat ca premierul pare sa fi suferit traume cerebrale majore si ireversible.
Depinzind de cantitatea de singe pierduta din cauza hemoragiei si de locul precis unde s-a produs aceasta, leziunile ar putea antrena dificultati in activitatea fizica si mentala sau ar putea duce la instaurarea unei stari vegetative permanente - in cazul in care premierul supravieuieste, au relatat acestia. Insa, conform informatiilor disponibile, sansele ca el sa supravietuiasca par sa fie reduse, au adaugat ei.
"Sansele ca el sa se trezeasca in curind sint aproape zero", a precizat un neurochirurg, sustinind ca medicii "nici nu ar fi operat cazurile aflate in starea in care (Ariel) Sharon a sosit la spital".
Totusi, operatia a fost o decizie corecta, deoarece in cazul unui prim-ministru trebuie sa fie depuse toate eforturile.
Medicul Mor Yosef dezmintise, anterior, zvonurile conform carora starea premierului ar fi mai grava decit cea descrisa de medici.
"Am venit aici mai intii ca sa va informez si apoi ca sa dezmint zvonurile care circula prin tara", a afirmat el.
"Va asigur ca orice schimabre a starii primului-ministru va fi anuntata intr-un comunicat de catre Hadassah", a adaugat medicul.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii