Mergi la conţinutul principal

Profesorul Leonard Gheorghe, de la Colegiul Economic „Ion Ghica”, s-a stins din viață la vârsta de 44 de ani

* colegii dascălului de la „Ion Ghica” spun că acesta „era devotat profesiei, era pasionat de cinematografie și folosea filmul istoric pentru educație” * totodată, profesorul trecut la cele veșnice scria articole de specialitate, în special în revista Magazin Istoric și se pregătea să publice o carte * prof. Leonard Gheorghe a făcut infarct în timp ce se afla pe stradă, pe 26 iunie, iar vineri a fost depus la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” de pe Calea Galați

 

 

 

Încă un dascăl brăilean a trecut în eternitate, la doar 44 de ani, după aproape 20 de ani de activitate la catedră.

Este vorba de prof. Leonard Gheorghe, absolvent al Facultății de Istorie - specializarea Istorie - Filosofie a Universității „Dunărea de Jos” Galați, profesor titular la catedra de istorie a Colegiului Economic „Ion Ghica” Brăila. Îndrăgit de elevi și respectat de colegi, prof. Leonard Gheorghe a suferit un infarct în timp ce se afla pe stradă, în ziua de 26 iunie. S-a încercat resuscitarea sa, însă medicii nu l-au putut readuce la viață, astfel că, la ora 15.00, au constatat decesul.

Vineri, 28 iunie, dascălul de la Colegiul Economic „Ion Ghica” a fost adus de la morga Spitalului Jud. de Urgență Brăila și depus la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, de pe Calea Galați (vizavi de Piața Săracă), în jurul orei 16.00.

Colegii prof. Leoanrd Gheorghe sunt profund afectați de dispariția prematură și neașteptată a colegului lor. Profesorul Leonard Gheorghe preda istoria la Colegiul Economic „Ion Ghica” împreună cu prof. Constantin Toader și era devotat profesiei. Organiza periodic activități legate de cunoașterea istoriei locale, era pasionat de cinematografie și folosea filmul istoric pentru educația tinerei generații. Prof. Gheorghe publica articole de specialitate, în special în revista Magazin Istoric.

„Ne părăsesc colegii, poate pentru o lume mai bună, fără birocrație, reforme în zadar, umilințe de tot felul. Sunt tot mai puțini acei dascăli dedicați, capabili să trezească interesul elevilor pentru trecut, folosind literatura, cinematografia, excursiile. Colegul meu, prof. Leonard Gheorghe, era vesel, săritor, un coleg de excepție. Voia să publice o carte, avea proiecte de viitor interesante... mare păcat!”, ne-a spus, profund mâhnit de moartea neașteptată a colegului său de catedră, prof. Constantin Toader, de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Brăila.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro