Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesorii din 12 scoli brailene au ramas, vineri, fara salarii

La Scoala "I. L. Caragiale" cadrele didactice au avut surpriza ca in ziua de salariu, vineri, sa nu-si poata lua banii. "Dupa ce ca salariile sint asa cum sint, nici macar sa nu le putem lua la timp?! Este strigator la cer. Acesta este doar un inceput. Probabil ca probleme cu salariile vor aparea din ce in ce mai des. Nu inteleg cum s-au gasit bani pentru 20 de scoli, iar pentru restul de zece nu", a spus, ieri, profesorul de desen Marius Teodorescu. Cadrele didactice ne-au mai povestit cum contabilul institutiei a fost dat, pur si simplu, afara din biroul directorului economic al Primariei, Stoica Anghelescu, care i-a spus ca nu mai are bani si sa mai incerce sa vina luni. Revoltati de aceasta situatie, profesorii au vrut sa ia personal legatura cu directorul Primariei, insa li s-a spus ca este ocupat, fiind plecat in Trezorerie. Acelasi lucru l-au incercat si reporterii nostri, insa au primit acelasi raspuns.
Initial, primarul Constantin Cibu nu cunostea aceasta situatie, insa dupa ce s-a informat, a tinut sa ii asigure pe profesori ca luni, dimineata, problema lor va fi rezolvata. Acesta ne-a explicat ca toata situatia a fost creata de Ministerul Educatiei si Cercetarii care nu a alocat pentru Braila suma ceruta de autoritati: "Stiu ca sint 10 - 12 scoli in aceasta situatie. Ne pare foarte rau pentru profesorii de acolo, insa nu am avut ce face. Vina o poarta Ministerul Educatiei si Cercetarii care nu a alocat pentru salarii, pentru trimestrul acesta, banii pe care noi i-am cerut. Asa ca am fost nevoiti sa facem diferite artificii pentru a putea asigura si salariile pe care am reusit sa le dam. Dar luni dimineata le voi rezolva problema, intr-un fel sau altul", a promis primarul Constantin Cibu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii