Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesori, elevi din Italia si Polonia incintati de Scoala "Al. I. Cuza"

In cadrul proiectului Comenius 1.1 "Braila - orasul artei exprimat prin istorie, geografie si gastronomie", desfasurat la Scoala "Al. I. Cuza" si aflat in cel de-al treilea an, a fost organizat un moment festiv. La proiect participa elevi si profesori din Italia si Polonia. Elevii scolii brailene atit din invatamintul primar, cit si din cel gimnazial, au cintat, au dansat, au prezentat o piesa de teatru, atit in limba romana, cit si in limba engleza. La spectacol au asistat musafirii sositi din Italia si Polonia, noua profesori si 13 elevi. Elevii sint cazati la alti elevi din Braila, iar profesorii la un hotel din Lacu Sarat. Serbarea a inceput cu evolutia corului scolii, condus de prof. Ghita Rarinca, dupa care au fost prezentate dansuri si cintece populare romanesti - coordonate de invatatoarea Mirela Cireasa, un dans clasic - coordonat de invatatoarele Floarea Bunga si Eugenia Stoichitoiu, o parada a papusilor imbracate in portul traditional romanesc si o dramatizare in limba engleza dupa "Ursul pacalit de vulpe" de Ion Creanga realizata de invatatoarea Florica Neagu. Au evoluat ca solisti la spectacol eleva din clasa a III-a B Cristina Georgiana Mototolea, Marian Puia - clasa a II, Madalina Sau si Irina Petrache, clasa a IV-a.
Coordonatoarea acestui proiect la nivelul Scolii "Al. I. Cuza", prof. Olguta Stegarescu, a precizat ca obiectivul general este dezvoltarea dimensiunii europene prin cunoasterea diferitelor culturi, a stilului de viata, istoriei, geografiei si gastronomiei altor popoare. "Orice proiect Comenius poate sa dureze trei ani, daca Agentia Socrates de la Bucuresti aproba finantarea lui. Cererea de finantare se depune in fiecare an. La propunerea coordonatorului international, Giacinta Fogli, am introdus in proiect si elemente de promovare a valorilor nationale, nu numai ale orasului si judetului. Ei au solicitat extinderea obiectivelor asupra intregii tari, pentru ca asa se indeplinesc obiectivele proiectelor europene si se imbunatateste dimensiunea europeana a proiectului. Initial noi am vrut sa-i plimbam cu vaporasul pe Dunare si in Insula Mica a Brailei, insa la cererea coordonatorului am revizuit programul. Astazi au vizitat scoala si au fost incintati de ceea ce au vazut", a explicat prof. Olguta Stegarescu. Vizita de proiect a inceput pe 24 octombrie si va dura pina pe 28 octombrie. In aceasta perioada, in afara de activitatile din scoala, cind se vor stabili obiectivele concrete pentru cel de-al treilea an, se vor face asistente la ore, se va vizita orasul si, in final, se va realiza o excursie tematica pe valea Prahovei, cind se vor vizita castelele Bran si Peles, manastirea Sinaia si Biserica Neagra din Brasov.
Ca produse finale in primii doi ani s-au realizat: o carticica si un CD cu poeti nationali, cu fotografii, descrieri si desene ale celor mai importante monumente, amanunte despre viata si viitorul orasului ilustrata cu desene si imagini ale elevilor si o carte cu retete culinare reprezentative ale tarilor participante. Elevii au mai realizat un set de cuvinte incrucisate, un calendar liturgic si o alta carte despre regiunea de sud-est a Romaniei in cele patru anotimpuri cu exemple de plante tipice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii