Mergi la conţinutul principal

Profesori consacrati repartizati dupa suplinitori de nota 5

In aceste zile, la Inspectoratul Scolar a avut loc repartizarea suplinitorilor calificati pe catedrele ramase libere dupa repartizarea cadrelor didactice in urma concursului national de titularizare. Pentru ca profesorii calificati ramasi fara posturi au fost mai putini decit catedrele disponibile, in primele zile ale lunii septembrie suplinitorii calificati care nu au dat concursul de titularizare au sustinut o testare, la nivel local. Unii dintre ei nici asa nu au reusit sa obtina note peste sapte, insa Inspectoratul Scolar le-a dat si acestora posturi in mediul urban, inaintea profesorilor pensionari. De mentionat faptul ca pentru titularizare, in mediul urban sau rural, profesorul trebuia sa obtina cel putin nota sapte.
Pe de alta parte, in acest an, profesorilor pensionari nu li s-a mai permis sa-si continue activitatea la catedra inca trei ani, conform Statutului Personalului Didactic, nici macar daca aveau clase aflate in ultimul an de studiu.
Ceea ce a deranjat insa cel mai mult cadrele didactice pensionare a fost faptul ca la avizierul Inspectoratului nu s-au afisat punctajele intrunite de fiecare pensionar care si-a depus cerere pentru suplinire si nici nu s-au facut publice criteriile care au stat la baza intocmirii listei cu pensionari care ar putea sa obtina o jumatate de catedra pentru suplinire. "Toate orele din mediul urban au fost date suplinitorilor calificati, dar care au obtinut la Testarea data aici, in toamna, note intre cinci si sapte. Stiu foarte bine cum s-au obtinut acele note de cinci. Nu le-am dat patru pentru ca ne-am gindit ca trebuie sa manince si ei o piine. Posturile vacante au fost afisate, dar nu s-a afisat nicaieri lista cu profesorii pensionari si cu punctajele acestora, criteriile care au fost luate in considerare atunci cind s-au acordat punctajele. Eu am avut la dosar diploma de excelenta, diplomele mele si ale elevilor mei obtinute la olimpiada din anul scolar trecut, insa toate acestea nu au contat cred, pentru ca am fost abia a sasea pe lista. Nu mi se pare corect nici fata de mine, nici fata de elevi, ca sa intre pe suplinire la “Balcescu” o profesoara cu doar doi ani vechime, care nu are nici macar definitivatul. Eu nu voiam decit orele de la clasele mele de-a XII-a, pentru ca vine bacalaureatul si nu voiam sa-i las. Am stat, ieri, de la ora 12.00 pina la ora 18.00 si ce am vazut ma pune pe ginduri. Daca la unul dintre cele mai bune licee se lasa un suplinitor fara experienta, ma intreb unde se va ajunge? Eu am intrat la “Balcescu” prin concurs si nu prin smecherii facute la miscarea personalului didactic. Dupa patru luni de cind a ocupat functia de inspector la limba romana, profesoara Zlavog a ocupat postul de la Balcescu la pretransferari. Cum se poate asa ceva? Aceeasi profesoara a mai incercat acum citiva ani sa intre la “Balcescu” prin concurs. Eram in comisie eu si profesorul Sorin Leu de la “Iorga”. A picat atunci cu o nota foarte mica in teza si acum se razbuna pe mine? Nici macar la suplinire nu-mi mai da ore preferind o profesoara fara definitivat?", a spus revoltata profesoara Georgiana Zamfir.
Ieri am solicitat Inspectoratului Scolar sa clarifice aspectele sesizate de profesoara Zamfir, insa pina la ora inchiderii editiei nu am primit nici un raspuns.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu