Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesor de la Seminarul Teologic din Galati, trimis in judecata pentru ucidere din culpa

In virsta de 30 de ani, galateanul Gheorghe Butuc, profesor la Seminarul Teologic "Sf. Andrei" din orasul vecin, a fost deferit instantei de judecata, pentru ucidere din culpa. Potrivit procurorului Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, in august anul trecut, profesorul a adormit la volan, in timp ce se intorcea de la Constanta. Accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane si ranirea altora trei. Anchetatorii spun ca putea fi si mai rau, daca autoturismul condus de Butuc s-ar fi lovit frontal de autotrenul care venea din sens opus si care circula regulamentar.
Drama s-a petrecut in ziua de 2 august 2005. In jurul orei 6.00, Gheorghe Butuc a plecat din Galati la volanul Opelului GL-75-GLN, impreuna cu prietena lui, Anisoara, avind ca destinatie manastirea de la Techirghiol, judetul Constanta. Pe la prinz, el s-a decis sa se intoarca la Galati; pe drum i-a urcat in masina si pe sotii Florentin si Gabriela Proca. In jurul orei 17.30, precizeaza acuzarea, in timp ce rula pe raza localitatii Valea Canepii (DE 577) - din pricina oboselii si a caldurii -, conducatorul auto a atipit la volan. Imediat, "Opelul" galateanului a intrat pe contrasens, spre stinga soselei, in conditiile in care, din sens opus, venea autotrenul "Mercedes Benz" B-44639, condus regulamentar de Petru Dacian Melente. Observind traiectoria autoturismului "Opel", Melente a virat stinga si a claxonat insistent, ca sa evite impactul frontal. In acel moment, Butuc si-a venit in fire, insa a fost prea tirziu. El a virat dreapta, intrind in coliziune cu autotrenul (cu partea stinga fata), dupa care s-a rasturnat in santul de linga sosea. Accidentul s-a finalizat cu moartea Gabrielei Proca (femeia a fost, practic, desfigurata) si ranirea usoara a celorlalti ocupanti ai "Opelului" condus de invinuitul Gheorghe Butuc.
Dupa declansarea anchetei, Politia Rutiera a dispus efectuarea unei expertize tehnice auto amanuntite. Concluzia specialistilor este aceea ca "accidentul putea fi evitat de catre Butuc Gheorghe, daca nu adormea la volan si controla directia de deplasare a autoturismului". Dimpotriva, Melente a reactionat corect virind dreapta; in caz contrar, s-ar fi produs "o tamponare frontala cu consecinte mult mai grave". Instanta urmeaza sa delibereze.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii