Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesoara Ana Harapescu va fi noul director al Directiei pentru Cultura

In zilele de 21 si 22 septembrie la Autoritatea Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) s-a desfasurat concursul pentru ocuparea functiei de director executiv la Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National. Acesta a constat intr-o proba scrisa cu subiecte formulate atit de Autoritatea Nationala a Functionarilor Publici cit si de Ministerul Culturii, si un interviu. Examenul a fost promovat de profesoara de istorie Ana Harapescu. ANFP a trimis deja catre Ministerul Culturii recomandarea ca pe functia de director executiv sa fie numita Ana Harapescu, si urmeaza ca in citeva zile sa soseasca si la Braila numirea oficiala pe post. Totul este o chestiune de birocratie pentru ca exista toate avizele necesare pentru aceasta numire.
Ana Harapescu a absolvit Facultatea de Istorie din Bucuresti in 1993, cu 9,61 si 10,00 la examenul de licenta, iar de atunci pina pe 1 aprilie 2000 a fost profesor titular la Grupul Scolar "Panait Istrati" Definitivatul in invatamint l-a obtinut in 1996. Din 1 noiembrie 2000 si pina in prezent este doctorand la Facultatea de Istorie a Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi. Din 1 aprilie 2005 a fost numita director de cabinet al prefectului.
"A fost un concurs serios si lucrurile nu au fost aranjate, asa cum tot circula zvonurile. Eu am avut recomandarea prefectului, a partidelor de guvernamint, dar aceste lucruri nu au insemnat nimic la concurs, acolo s-a respectat legea. Ca argument aduc faptul ca jumatate dintre candidatii de la concursul sustinut in acele zile au picat, desi, la fel ca mine, aveau aprobarea prefectului si recomandarea partidelor de guvernamint. De exemplu, la Arges au fost trei candidati pe loc si nu a trecut de proba scrisa nici unul, iar la Cluj a fost un singur candidat, dar acesta nu a promovat proba scrisa. Corectarea lucrarilor a fost judicioasa. In aproape patru ore au fost corectate 11 lucrari. Atita timp cit nu am vazut Directia pentru Cultura decit din afara nu pot sa spun ce si cind voi face. Ce este sigur, imi voi incepe activitatea printr-un audit intern, pentru ca vreau sa fie foarte clara diferenta intre mandatul anterior si mandatul meu", a explicat ieri prof. Ana Harapescu.
Aceasta viitoare numire la Directia pentru Cultura va rupe "traditia" de aproape zece ani ca aceasta functie sa fie ocupata de un profesor de muzica. La conducerea acestei institutii de cultura, care reprezinta ministerul in teritoriu, in 1993 a fost numita profesoara de geografie Veronica Dobrin, apoi a inceput perioada profesorilor de muzica: in 1996 a fost numit profesorul de vioara Gheorghe Vasile, care a fost urmat apoi, in 2000, de o alta profesoara de teorie muzicala, Marilena Niculescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii