Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Produsele din azbest vor fi interzise

Incepind cu 1 ianuarie 2007, utilizarea si comercializarea azbestului si a produselor din azbest va fi complet interzisa - se arata intr-un comunicat al Agentiei pentru Protectia Mediului Braila. Exceptie de la aceasta regula vor face diafragmele care contin cristol, pentru instalatiile de electroliza existente, ce vor putea fi utilizate pina la data de 1 ianuarie 2008. Toate aceste reglementari sint prevazute in HG 124/2003, care urmareste protejarea sanatatii populatiei si prevenirea, reducerea si controlul poluarii mediului cu azbest.
In acest sens, pina la data de 15 aprilie, producatorii si importatorii de produse cu continut de azbest au obligatia de a gasi o modalitate de inlocuire a acestuia. "Intrucit in judetul Braila nu exista agenti economici producatori sau importatori de produse cu continut de azbest, institutia noastra a instiintat agentii economici implicati in comercializarea si utilizarea acestor produse despre prevederile respectivului act normativ, iar in prezent s-a demarat un program de inventariere a deseurilor cu continut de azbest", a precizat Dumitru Baja, consilier relatii publice si comunicare in cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Braila.
Azbestul este utilizat in produse ca: materiale izolatoare termice si acustice; filtre pentru lichide, lacuri si vopsele; filtre de aer si filtre folosite in transportul, distributia si utilizarea gazului natural; material de acoperire pentru drumuri; carton asfaltat; captuseli pentru pardoseli etc.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii