Asta in conditiile in care pe parcursul ultimelor zile au fost semnalate mai multe cazuri in care mai multi comercianti au crescut nejustificat pretul carnii de porc mizind pe cererea de cumparare. Astfel ca, dupa-amiaza, unii cumparatori au platit pentru kilogramul de pulpa de porc cu 36% mai mult decit cei care au cumparat acelasi produs dimineata.
Producatorii au anuntat ca nu au nici o legatura cu aceste speculatii ale comerciantilor subliniind ca au ieftinit carcasa de porc de la 6,8 lei la 6,4 lei. "Fiecare sa-si declare adaosul comercial la intrare in unitate si acelora care practica un alt adaos fata de cel declarat sa le fie confiscata diferenta de suma", a declarat presei centrale Gheorghe Caruz, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Porci. El a sustinut, de asemenea, ca ar trebui sa se implice si Consiliul Concurentei in temperarea fenomenului pentru ca detine informatii potrivit carora comerciantii ar avea intelegeri intre ei sa mareasca preturile in aceasta perioada in care majoritatea romanilor cumpara carne.