Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procurorul general al Romaniei a vizitat Parchetele brailene

Ieri, in jurul orei 11.00, Laura Codruta Kovesi, procurorul general al Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, a facut o vizita inopinata Parchetelor brailene, insotita fiind de procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Galati, Dinu Galca, de seful Sectiei Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, si de purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, Robert Cazanciuc. Laura Codruta Kovesi participase la o intilnire trilaterala desfasurata la Odessa, in Crimeea, si la semnarea unui tratat de colaborare regionala intre Romania, Moldova si Ucraina. La intoarcere, procurorul general al Romaniei a vizitat Braila, pentru a-i vedea pe procurori "la lucru". "Am fost luati prin surprindere, nu ne asteptam sa fim vizitati de d-na procuror general. La Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, in acel moment, procurorii se aflau in sedinta de analiza solutiilor. Procurorul general al Romaniei a fost placut surprins de devotamentul pentru profesie al colegilor nostri, dar si de relatia excelenta existenta intre Parchet, Politie si celelalte institutii ale statului ce concura la infaptuirea actului de justitie", ne-a declarat prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea. Potrivit sursei citate, procurorul general Laura Codruta Kovesi a fost informata despre problemele cu care se confrunta procurorii braileni, respectiv schema deficitara de personal (acoperita in proportie de doar 63%), volumul de munca urias si conditiile de munca uneori improprii desfasurarii unei activitati "de inalta clasa".
"La ora actuala, nu exista spatiu suficient pentru desfasurarea in bune conditii a activitatilor noastre si i-am spus acest lucru procurorului general. Domnia sa ne-a precizat ca va depune toate eforturile pentru realizarea conditiilor propice realizarii actului de justitie. Va pot spune ca avem promisiuni in acest sens din partea Prefecturii si a Primariei Braila", a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii