Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procurorul general al Curtii de Apel, Dinu Galca, interesat de lupta impotriva macrocriminalitatii economice din Braila

Saptamina aceasta, in sala de conferinte a Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, a avut loc "intilnirea informala a institutiilor ce concura la infaptuirea actului de justitie", la nivelul judetului nostru, avind drept subiect principal lupta impotriva macrocriminalitatii economice. In afara de prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, magistratul Fanel Mihalcea, la eveniment au mai participat: inspectorul sef al IPJ, scms. Catalin Chivu, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor, cms. Marian Gheorghe, comisarul sef al Garzii Financiare Braila, Marcel Constantin si directorii executivi adjuncti ai Directiei Generale a Finantelor Publice - Control Fiscal, Florin Bojisteanu si Catalin Picus. Desi nu si-a anuntat participarea la consfatuire, procurorul general al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati, magistratul Dinu Galca, a fost de asemenea prezent la evenimentul de la sediul IPJ, interesat fiind de lupta brailenilor impotriva criminalitatii economice. "Aceasta intilnire a avut un rol pozitiv, in sensul ca toate aceste institutii au un scop comun, acela al combaterii fenomenului infractional din sfera marii criminalitati economico-financiare. Discutiile s-au purtat pe marginea realizarii unei metodologii unitare privind constatarea infractiunilor de natura economica, cu precadere infractiuni de evaziune fiscala, infractiuni la regimul societatilor comerciale si infractiuni prevazute de Legea Contabilitatii", ne-a declarat prim-procurorul Parchetului Judetean Braila, Fanel Mihalcea. Atit reprezentatul Parchetului, cit si cei ai IPJ au purtat discutii privind interpretarea Legii 241/2005, referitoare la evaziunea fiscala si au analizat note de constatare ale organelor de verificare si control financiar. Sefii institutiilor implicate in lupta impotriva criminalitatii economico-financiare au analizat, de asemenea, cazuri concrete de ilegalitati comise de unele societati comerciale, insa ele nu pot fi facute, deocamdata, publice.
"Numai printr-o interpretare unitara a prevederilor legale din domeniu si o colaborare permanenta intre organele de cercetare penala si institutiile de control financiar, se poate eradica fenomenul infractional existent, macrocriminalitatea economico-financiara, pentru trimiterea in judecata a administratorilor si agentilor economici care, cu intentie, se sustrag de la plata obligatiilor legale catre bugetul statului", a mai spus prim-procurorul Mihalcea, dupa consfatuirea de la IPJ.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii