Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procurorii schimba foaia cu fratii Sgarcitu

La doar doua saptamini de la declansarea cercetarilor in incidentul petrecut la inceputul lunii pe B-dul Cuza 164 si al agresarii cameramanului ProTV Gabriel Stoica, fratii Titi si Ionel Sgarcitu au fost pusi sub acuzatie si trimisi in judecata. Ieri, Biroul de presa al Parchetului de pe linga Tribunalul Braila ne-a transmis urmatorul comunicat: "Dind dovada de maxima operativitate, desi volumul de munca este coplesitor si schema de lucru "decimata", lucratorii IPJ Braila impreuna cu procurorul Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe linga Judecatorie, au finalizat dosarul 2.572/P/2007, dispunindu-se trimiterea in judecata a inculpatilor Sgarcitu Titi, Sgarcitu Ionel si Croitoru Ion, primii doi avind antecedente penale". Oficial, Titi Sgarcitu va fi judecat pentru violare de domiciliu, distrugere, amenintare si insulta, iar fratele acestuia, Ionel, pentru lovire si distrugere. Cel de-al treilea inculpat, Ion Croitoru, este acuzat de violare de domiciliu. Potrivit dosarului penal, dupa ce a fost atacat de Ionel Sgarcitu, cameramanul PRO TV a avut nevoie de 5-7 zile de ingrijiri medicale.

Litigiul de pe B-dul Cuza nr. 164

In anul 2002, precizeaza procurorul care s-a ocupat de caz, Ion Croitoru a cumparat imobilul din B-dul Cuza nr. 164 de la Lavinia Stanciu, fara a intra in posesia acestuia. Doi ani mai tirziu, prin sentinta civila, s-a dispus evacuarea femeii din imobil, insa, la punerea in executare a sentintei, s-a constatat ca, la aceeasi adresa, functioneaza SC "Multipart Company" SRL, patronata de Gheorghe Voiculet. Cum societatea incheiase un contract de comodat cu Lavinia Stanciu si nu putea fi evacuata pina la finalizarea litigiului, Croitoru a deschis o noua actiune de judecata si, in noiembrie 2006, a obtinut evacuarea SC "Multipart" din imobil. Apelul lui Voiculet a fost respins in iunie 2007, insa hotarirea instantei nu a fost investita cu formula executorie.
Asa stind lucrurile, pe 2 iulie 2007, Ion Croitoru s-a deplasat pe B-dul Cuza 164 insotit de Titi Sgarcitu, Liliana Sgarcitu si Viorica Stefan, ca sa intre in posesia imobilului. In jurul orei 15.00, precizeaza acuzarea, Sgarcitu a batut cu un bat in poarta de acces. Fighia Stanciu le-a spus "musafirilor" sa astepte pina la sosirea fiicei sale, Lavinia, care sa lamureasca situatia, insa Titi Sgarcitu a deschis zavorul portii, a dat buzna in curte, dupa care a spart geamurile locuintei si a patruns in interior. Pina sa soseasca Lavinia Stanciu, precizeaza anchetatorii, Croitoru, Sgarcitu si alti citiva insi s-au si apucat de scos mobila in curte.

Cameramanul Gabriel Stoica a fost lovit in timp ce-si facea meseria, pe domeniul public

Procurorul Velea precizeaza: "Cu ocazia audierii, Stanciu Lavinia Laura a precizat ca invinuitul Sgarcitu Titi a amenintat-o cu un bat si a incercat sa o loveasca, insa a fost impiedicat de catre Croitoru Ion (...). Sgarcitu i-a adresat cuvinte si expresii jignitoare, respectiv "curva", "escroaca", "proasta", sustinerile partii vatamate coroborindu-se cu cele ale martorei L. C."
In aceeasi zi, in jurul orei 18.15, cameramanul PRO TV Gabriel Stoica s-a deplasat in zona, pentru a realiza un material filmat in legatura cu incidentul. A constatat ca persoanele implicate plecasera si s-a decis sa filmeze, totusi, imobilul aflat in litigiu. Acuzarea precizeaza: "In acel moment, Stoica Gabriel a constatat, pe contrasens, autoturismul BZ-06-BPX, care a ajuns, la un moment dat, la intersectia cu strada Polona, dupa care s-a departat. La scurt timp, el a fost lovit din spate, in zona capului, de o persoana identificata ulterior ca fiind invinuitul Sgarcitu Ionel. In acele momente, cameramanul a reusit sa porneasca aparatul de filmat, inregistrind cele intimplate. Invinuitul l-a lovit pe Stoica cu pumnii si cu picioarele, situatie in care a fost deteriorata camera de luat vederi. Dupa incident, Ionel Sgarcitu s-a urcat in autoturismul CY-063407, indepartindu-se."
Urmare a bataii aplicate in timp ce-si facea meseria, Gabi Stoica a suferit leziuni ce au necesitat 5-7 zile de ingrijiri medicale. Paguba pricinuita PRO TV prin distrugerea camerei a fost de aproximativ 400 de lei. Mai trebuie precizat faptul ca fratii Sgarcitu au antecedente penale, insa in cazul lor a intervenit reabilitarea de drept. Instanta urmeaza sa se pronunte.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii