Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procurorii Mihalcea si Aghenitei isi disputa sefia Parchetului Judetean

Parchetul Judetean Braila va avea, incepind din toamna aceasta, sefi noi. Daca, in ceea ce priveste functia de prim procuror adjunct, lucrurile par sa fie cit se poate de clare, in cazul functiei de prim procuror, decizia apartine in exclusivitate Consiliului Superior al Magistraturii. In cursa pentru ocuparea functiei de prim procuror, s-au inscris doi magistrati procurori, amindoi avind o vasta experienta in domeniu, inclusiv in ce priveste exercitarea unei functii de conducere: Fanel Mihalcea si Mihaela Aghenitei. Astazi este data limita pentru depunerea dosarelor la concursul pentru ocuparea functiilor de conducere la Parchetele din toata tara.
Potrivit unor note trimise spre difuzare tuturor Parchetelor de pe linga Curtile de Apel, in perioada 22 - 23 octombrie 2005, se va desfasura "testarea psihologica si evaluarea capacitatilor candidatilor de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea, precum si verificarea rezistentei la stress". Fiind proba eliminatorie, aspirantii la functiile de conducere trebuie musai sa o treaca. Pe 12 noiembrie 2005, se va desfasura proba scrisa, iar pe 15 noiembrie, vor fi afisate rezultatele. Dupa discutarea contestatiilor, pe data de 21 noiembrie 2005, vor fi facute publice rezultatele definitive ale concursului. Actualul prim procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, Mariana Ioan, magistrat de cariera, candideaza pentru functia de prim procuror adjunct, fara a avea un contracandidat. La Parchetul Curtii de Apel Galati, lucrurile sint la fel de clare. Singurul candidat la functia de procuror general - detinuta acum de Tomita Craciun - este Dinu Galca, actualul sef al Sectiei Maritima si Fluviala, fost procuror general.
Cei doi aspiranti la functia de prim procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Braila au, fiecare, cu ce se lauda. Procuror cu o vechime in functie de trei decenii, Fanel Mihalcea a fost sef al Parchetului de pe linga Judecatoria Braila in perioada 1996 - 1998. Din anul 1998 si pina in 2001, el a fost procuror la Parchetul de pe linga Tribunalul Galati. Din 5 octombrie 2001, Mihalcea a fost numit sef al Sectiei Urmarire Penala la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila. Mihaela Aghenitei, actual procuror la Sectia judiciara a Parchetului Judetean, a absolvit doua facultati cu media zece fiecare, iar acum este la un pas de a obtine titlul de doctor in drept. Aghenitei este si cadru didactic la Universitatea "Constantin Brancoveanu". In perioada 1999 - 2001, a fost numita prim procuror adjunct al Parchetului de pe linga Tribunal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii