Mergi la conţinutul principal

Procesul lui Saddam Hussein a fost aminat pina la 22 mai

A 26-a sedinta de audieri in procesul intentat fostului presedinte irakian Saddam Hussein si a sapte membri ai regimului sau, acuzati de masacrarea etnicilor siiti in anii '80, s-a incheiat miercuri cu fixarea urmatoarei sedinte pentru 22 mai, transmite AFP.
Potrivit un oficial al tribunalului, miercuri, in sala au fost prezenti doar trei inculpati "pentru a cistiga timp si a evita intreruperile sedintei" de catre Saddam Hussein si fratele sau vitreg, Barzan al-Tikriti.
La aceste audieri au luat parte noua martori.
Cele trei sedinte de audieri care au avut loc in aceasta saptamina au fost consacrate audierii martorilor apararii in cazul celor mai putin importanti patru acuzati din acest proces, oficiali ai partidului Baas.
La urmatoarea sedinta, de la 22 mai, instanta va incepe sa audieze martorii apararii pentru cei mai importanti patru acuzati din proces, Saddam Hussein, fratele sau vitreg - Barzan al-Tikriti, fostul vicepremier - Taha Yassin Ramadan si fostul judecator al tribunalului revolutionar - Awad Ahmed al-Bandar.
Luni, judecatorul le-a prezentat inculpatilor toate acuzatiile care li se aduc, intrebindu-i daca pledeaza vinovati sau nevinovati. Saddam Hussein a refuzat sa raspunda la intrebare, iar ceilalti acuzati s-au declarat nevinovati. La deschiderea procesului, la 19 octombrie 2005, toti acuzatii au pledat nevinovat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu