Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procesul lui Saddam Hussein a fost aminat pina la 22 mai

A 26-a sedinta de audieri in procesul intentat fostului presedinte irakian Saddam Hussein si a sapte membri ai regimului sau, acuzati de masacrarea etnicilor siiti in anii '80, s-a incheiat miercuri cu fixarea urmatoarei sedinte pentru 22 mai, transmite AFP.
Potrivit un oficial al tribunalului, miercuri, in sala au fost prezenti doar trei inculpati "pentru a cistiga timp si a evita intreruperile sedintei" de catre Saddam Hussein si fratele sau vitreg, Barzan al-Tikriti.
La aceste audieri au luat parte noua martori.
Cele trei sedinte de audieri care au avut loc in aceasta saptamina au fost consacrate audierii martorilor apararii in cazul celor mai putin importanti patru acuzati din acest proces, oficiali ai partidului Baas.
La urmatoarea sedinta, de la 22 mai, instanta va incepe sa audieze martorii apararii pentru cei mai importanti patru acuzati din proces, Saddam Hussein, fratele sau vitreg - Barzan al-Tikriti, fostul vicepremier - Taha Yassin Ramadan si fostul judecator al tribunalului revolutionar - Awad Ahmed al-Bandar.
Luni, judecatorul le-a prezentat inculpatilor toate acuzatiile care li se aduc, intrebindu-i daca pledeaza vinovati sau nevinovati. Saddam Hussein a refuzat sa raspunda la intrebare, iar ceilalti acuzati s-au declarat nevinovati. La deschiderea procesului, la 19 octombrie 2005, toti acuzatii au pledat nevinovat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii