Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procesul lui Saddam Hussein continua cu audierea martorilor apararii

Cea de-a 32-a audiere in procesul fostului presedinte irakian, Saddam Hussein si a sapte dintre colaboratorii sai, inculpati pentru masacrul comis la Dujail, in anii '80, a inceput, luni, in fata Inaltului Tribunal Penal irakian de la Bagdad, transmite AFP.
Procesul a fost reluat la scurt timp dupa ora locala 12.00 (11.00 ora Romaniei), iar presedintele tribunalului, judecatorul Rauf Rashid Abdel Rahman, a anuntat ca vor continua audierile martorilor apararii.
Prima persoana chemata sa depuna marturie a fost Ali Daeh Ali, fost oficial local al partidului Baas si unul dintre cei judecati.
Saddam Hussein este judecat, impreuna cu sapte colaboratori ai sai, pentru masacrarea a 148 de locuitori siiti din Dujail, ca masura de represalii dupa un atac comis in 1982, asupra convoiului prezidential.
Saptamina trecuta, martorii apararii au afirmat ca unele din cele 148 de presupuse victime sint inca in viata.
Un numar de 57 de martori ai apararii au comparut deja in fata tribunalului, a anuntat judecatorul la inceputul audierii de luni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii