Mergi la conţinutul principal

Procesul lui Madadi, cu "usile inchise"

Rouzbeh Madadi, omul de afaceri stabilit in Romania din anul 1990, posesor de dubla cetatenie - iraniana si romana -, va fi judecat pentru vatamare corporala grava, precizeaza purtatorul de cuvint al Judecatoriei Braila, magistrat Corina Iconaru. Decizia a fost luata de presedintele completului de judecata saptamina aceasta, in baza actului emis de Serviciul de Medicina Legala Braila, care a informat instanta ca micuta Sara a avut nevoie de 70-75 de zile de ingrijiri medicale, fata de 35 de zile cum se prevazuse initial. Schimbarea incadrarii juridice a faptei comise, intr-una mai grava, era o certitudine, inculpatul riscind acum intre 2 si 7 ani de inchisoare, in cazul in care va fi condamnat. Judecatorul a decis ca, la urmatorul termen, sa fie luata in discutie exceptia de neconstitutionalitate ridicata de avocatul apararii, la un termen anterior, iar partile sa administreze probe necesare definitivarii procesului penal. Madadi, care controleaza 98 % din actiunile SC "Irmex" SA, asociat unic la SC "Rally BM Com" SRL si asociat cu peste 90 % din actiuni la SC "Irmex Trading" si SC "Irmex Reparatii" SRL Braila, fusese trimis in judecata pentru vatamare corporala intrucit, in anul 2006, a oparit-o cu apa fiarta pe fiica sa in virsta de 8 anisori. Pe linga faptul ca infrunta legea penala, Rouzbeh Madadi incearca sa cistige un alt proces, de data aceasta civil, pentru vizitarea copilului. Sara Madadi, acum in virsta de 10 ani, este clasa a IV-a, insa si-a petrecut multe zile prin spitale fiind, in acest moment, la a treia interventie chirurgicala dificila. Desi nu prezinta infirmitate fizica permanenta, fetita - precizeaza actele medico-legale - "prezinta prejudiciu estetic si functional al miinii drepte, pentru recuperarea caruia necesita operatii succesive". Dupa cum ne-a precizat familia Sarei, chirurgii i-au prelevat acesteia portiuni de tesut (piele) de pe cap precum si de pe solduri si i le-au implantat pe minute. Inutil sa mai spunem ceva despre suferintele prin care a trecut, timp de doi ani, copilul cu miinile arse. Afara de aceasta, minora e nevoita sa asiste, fara voia ei, la lupta pentru custodie, purtata de parintii ei, acum despartiti. Zilele trecute, Madadi a fost acuzat ca i-ar fi adresat amenintari unui martor, in dosarul de apel (pentru vizitare minor) aflat la Tribunalul Braila.
Micuta Sara s-a nascut in februarie 1998, din relatia iranianului Rouzbeh Madadi cu braileanca Florenta Laura B. Fetita s-a aflat in grija mamei pina in martie 2006 (intre timp, parintii se despartisera), apoi a fost incredintata spre crestere si educare tatalui, mama plecind la munca in strainatate. In ziua de 17 mai 2006, precizeaza acuzarea, minora se afla in bucataria apartamentului impreuna cu tatal si cu menajera, Mirela M. Intrucit fetita isi rodea unghiile, Madadi s-a hotarit sa i le taie si a luat un vas cu doi litri de apa fierbinte de la chiuveta, chipurile, "ca sa i le inmoaie". Procurorul anchetator precizeaza: "Invinuitul a introdus mina dreapta a minorei in vasul cu apa, moment in care aceasta a inceput sa tipe. El i-a tinut mina in apa aproximativ 15 secunde. Fara sa tina cont de suferinta minorei, invinuitul i-a luat si mina stinga, tinind-o de incheietura palmei si a introdus-o in lighenasul cu apa. In acest timp, ii tinea mina dreapta in continuare in vasul cu apa. Minora a inceput sa tipe si mai tare, iar invinuitul i-a scos miinile din apa. Intrucit miinile minorei se albisera, invinuitul i le-a introdus in apa rece, apoi a chemat medicul". Fetitei i-au fost acordate ingrijiri medicale la Spitalul Judetean Braila, iar a doua zi a fost internata la Spitalul Clinic de Urgenta si Chirurgie Plastica Bucuresti, cu diagnosticul "arsura prin lichid fierbinte gr. II si III la ambele miini". A fost externata pe data de 30 mai 2006, insa, ulterior, a fost internata din nou. Fiind audiat, Madadi a declarat ca nu a intentionat sa-i provoace leziuni sau suferinte minorei si ca singura sa "vina" este ca nu a verificat temperatura apei. In acel moment, precizeaza anchetatorii, apa avea 60 grade Celsius. Sara a fost audiata si ea, in prezenta mamei si a unui psiholog, confirmind faptul ca apa era fierbinte si ca, desi a tipat dupa ce tatal i-a introdus mina dreapta in apa, acesta i-a introdus-o si pe cea stinga. "Invinuitul nu a urmarit prin fapta sa decit sa-i aplice minorei o pedeapsa pentru faptul ca isi rodea unghiile, sub pretextul ca trebuie sa i le inmoaie pentru a i le taia", se precizeaza in documentul de baza al acuzarii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu