Avocatul lui Eugen Badalan, Gheorghe Simionica, a declarat, pentru Mediafax, ca procesul s-a aminat din cauza lipsei a doi aparatori, adaugind ca mai multe declaratii vor fi facute in momentul in care va fi inceput procesul.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit un nou termen in acest proces pentru 20 februarie.
In decembrie 2007, doi dintre fostii sefi ai Statului Major al Fortelor Terestre (SMFT), Eugen Badalan si Mihai Popescu, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru un prejudiciu de aproximativ 1,2 milioane de euro.
Pe linga generalii (r) Eugen Badalan (comandant al SMFT in perioada 2000 - 2004) si Mihai Popescu (comandant al SMFT in perioada 1997-2000), procurorii anticoruptie i-au mai trimis in judecata pe generalul (r) Neculae Otelea, fost sef Serviciu Logistic in cadrul SMFT in perioada 2001-2004, pe coloneii (r) Toader Mandea, fost sef Serviciu Logistic in cadrul SMFT in perioada 2001-2004 si Eugen Calcan, sef Serviciu Logistic al SMFT in perioada 2000-2001, precum si pe Simion Linca, sef al Biroului juridic si de drept umanitar al SMFT in perioada 2001-2006, potrivit Biroului de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).
Cei sase sint acuzati de prejudicierea Statului Major al Fortelor Terestre cu suma de peste 4,4 milioane de lei, echivalentul a 1,26 milioane de euro. Astfel, acestia vor fi judecati de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata.
Procurorii au stabilit ca cei sase si-ar fi incalcat si depasit atributiile cu ocazia negocierii, incheierii si derularii contractului de schimb L3535 din 1 iunie 2000, incheiat intre SMFT si SC "Tofan Grup" prin SC "Tofan Steel" SRL. Contractul prevedea predarea de tehnica militara scoasa din functiune la schimb cu anvelope, in valoare totala de 318.592 de dolari la cursul de schimb de la data semnarii contractului.
Preturile ar fi fost negociate de Eugen Calcan, Toader Manea si Simion Linca, la ordinul lui Mihail Popescu. Acestia ar fi subevaluat preturile la deseurile metalice care ar fi rezultat din dezmembrarea tehnicii militare si ar fi acceptat preturi supraevaluate la anvelope. Practic, cei in cauza ar fi acceptat preturile impuse de SC "Tofan Steel" SRL, in defavoarea unitatii militare, sustin procurorii.
Potrivit DNA, cei sase inculpati nu ar fi beneficiat de foloase materiale, dar pe perioada derularii contractului SC Tofan Steel SRL a sponsorizat unitati militare subordonate SMFT, cu peste 125 milioane ROL. Procurorii au dispus sechestrul asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale celor sase, pina la concurenta pagubei constatate.
In acest dosar, procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala fata de alti sapte invinuiti, fosti generali si colonei la SMFT.