Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procedura impotriva clubului Chelsea pentru teste antidoping

Federatia Engleza de Fotbal (FA) a deschis o procedura disciplinara impotriva clubului Chelsea pentru faptul ca a efectuat, din initiativa proprie, teste antidoping anumitor jucatori intre care se afla si Adrian Mutu, a anuntat, joi, forul englez pe site-ul sau oficial, informeaza AFP.
Aceste procedee nu sint in conformitate cu regulile FA, care stipuleaza: "Testele/depistarile private ale jucatorilor de catre cluburi, responsabili ai clubului sau de catre oricare alte persoane care se supun regulilor FA sint interzise".
Acestea "vor fi considerate drept o conduita care se interfereaza cu programul de control antidoping al FA..si in consecinta vor putea fi impuse sanctiuni".
FA face referire la testele efectuate de Chelsea pe 12 iulie 2004, fara a oferi alte explicatii. Chelsea, care poate sa dea un raspuns pina pe 23 septembrie, a reactionat la aceste acuze pe site-ul sau oficial.
"Data si testele in chestiune se refera direct la cazul Adrian Mutu. Acest test din 12 iulie a fost negativ. Apoi, acelasi jucator a fost depistat pozitiv cu cocaina la un test aprobat de FA, iar contractul sau cu Chelsea a fost reziliat. Chelsea este angajata in lupta impotriva drogurilor in fotbal. Noi credem ca am demonstrat acest lucru prin actiunile noastre si nu vom incerca niciodata ca incalcam vreo regula pentru a acoperi folosirea de droguri in sport", a mentionat clubul Chelsea.
Gruparea Chelsea, prin intermediul directorului general Peter Kenyon si al managerului Jose Mourinho, a admis ca l-a vizat in mod deliberat pe Adrian Mutu, dupa ce il suspecta pe acesta de consum de droguri.
Atacantul roman a fost depistat pozitiv cu cocaina in octombrie 2004. El a fost suspendat sapte luni, iar contractul sau cu Chelsea a fost reziliat. In prezent, atacantul roman evolueaza la Juventus Torino.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii