Mergi la conţinutul principal

Procedura arestului fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, i-a oripilat pe PSD-iştii brăileni

• preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, nu a dorit să comenteze prea mult motivele pentru care Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul PSD, a fost arestată, însă a criticat procedurile • senatorul a făcut referire la faptul că imaginea fostului ministru a fost grav afectată, iar deocamdată la mijloc sunt doar acuzaţii, nu vreo condamnare

 

Cazul arestării fostului ministru al Sănătăţii în guvernul PSD, Sorina Pintea, i-a îngrijorat pe PSD-iştii brăileni. Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru a vorbit recent despre acest subiect. Acesta nu a dorit să comenteze motivele pentru care Pintea a ajuns să fie arestată, însă a criticat procedurile şi faptul că fostul ministru a fost afişat în cătuşe.

“În plan uman şi personal regret şi regretăm ceea ce s-a întâmplat. Mai departe, nu aş vrea să mă angrenez într-o discuţie care ţine în perspectivă de o decizie a unei instanţe, care va hotărî dacă da sau dacă nu. Dacă sunt motive serioase sau nu. Regretabil este faptul că ea a fost un ministru bun şi este foarte bolnavă. M-am documentat şi eu. Este o boală destul de agresivă şi de urâtă, care poate la un moment dat să se ducă într-o altă zonă. Întrebarea care se pune este una singură: dacă cumva lucrurile nu stau aşa, cine mai repară ceea ce s-a stricat? În rest, instanţa să îşi facă menirea, să ia o decizie şi în funcţie de decizie vom vedea”, a declarat Rotaru.

Acesta a apreciat că o parte dintre miniştrii PNL au criticat la rândul lor modul în care Pintea a fost arestată.

“Eu sper ca lucruri în genul ăsta să nu se mai întâmple. Pentru că până la urmă suntem oameni şi ar trebui să ne comportăm ca oameni, nu ca adversari. Să păstrăm şi o anumită conduită, o anumită decenţă, să respectăm dreptul la viaţă în primul rând, al oamenilor pentru că este esenţial. Dacă acolo s-au făcut abuzuri, am înţeles că ministrul - şi este lăudabil -, a dat dispoziţie să se facă o anchetă, dacă s-au făcut abuzuri, dacă s-a respectat procedura. Iar dacă asta este procedura poate că ar trebui umblat cumva şi la procedură”, a conchis senatorul.

Sorina Pintea este acuzată de DNA de luare de mită în formă continuată şi a fost arestată în 28 februarie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro