Mergi la conţinutul principal

UPDATE Probleme cu energia electrică în județ. Restricții de tonaj pe trei drumuri județene până duminică la prânz

*mai multe localități au rămas fără electricitate în dimineața de sâmbătă, iar douăzeci de echipe ale Electrica au lucrat la remedierea problemelor * s-a impus restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone pe trei sectoare de drumuri județene

 

UPDATE Alte localități fără electricitate. Electrica intervine cu 20 de echipe Problemele de alimentare cu energie electrică s-au extins și în alte zone ale județului. Vorbim de localitățile Ciocile, Chichinețu și Chiobășești, în timp ce consumatorii din Mihai Bravu sunt în continuare în beznă. Două linii electrice și 19 transformatoare sunt avariate, fapt pentru care Electrica a mobilizat 20 de echipe în teren pentru remedierea defecțiunilor. Filtrele mixte de poliție și jandarmerie rămân în continuare pe drumurile județene pe care s-a impus restricția de circulație pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone.

 

Vremea friguroasă și poleiul au lăsat mai multe localități din județul Brăila fără electricitate și a obligat autoritățile să impună restricții de tonaj pe câteva drumuri județene.

Cea mai recentă informare transmisă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila arată că localitatea Mihai Bravu a rămas fără electricitate, fiind afectați 500 de consumatori. O linie electrică și 7 transformatoare sunt avariate. Pe segmentele de drum DN 2B-Oprișenești-Viziru și Viziru-Mihai Bravu au fost instalate filtre mixte de poliție și jandarmerie.

Până pe 27 ianuarie, la ora 12.00, vor fi restricții pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone pe 3 sectoare de drumuri județene: DJ 211 Oprișenești-Vordei Verde, DJ 211A Bordei Verde-Cuza Vodă și DJ 212 Cuza Vodă-Mihai Bravu-limita cu județul Ialomița.

Situația a fost mai gravă în cursul dimineții de sâmbătă. La ora 6.30, erau patru localități fără curent electric: Perișoru, Berlești, Pribeagul, Odăieni, fiind afectați 713 abonați, iar circulația era restricționată pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone pe Drumul Național 2B – de la limita județului Brăila până în municipiul Buzău, Drumul Județean 211A Cuza Vodă – Mihai Bravu și DJ 212 Cuza Vodă-Mihai Bravu-limita județului Ialomița. O oră și jumătate mai târziu, erau 6 localități fără electricitate, pe listă fiind adăugate Stăncuța și Roșiori. Zece echipe ale Electrica au intervenit pentru remedierea defecțiunilor. La ora 10.00, restricția de tonaj pe DN 2B, pe segmentul buzoian, a fost ridicată.

La ora 12.00, încă existau localități fără curent electric (Odăeni, Pribeagu, Roșiori și Mihai Bravu, per total 1.253 de abonați afectați). Cinci linii de electricitate au fost afectate la care se adaugă 24 de transformatoare avariate, iar numărul echipelor Electrica a fost dublat. De asemenea, au fost instalate filtre mixte de poliție și jandarmerie.

Totuși, județul Brăila nu este foarte afectat de vreme, în comparație cu județul Ialomița. Spunem asta pentru că s-a luat decizia ca un container de mare capacitate generator de curent electric a fost trimis de la ISU Brăila la Urziceni, alături de alte 16 astfel de generatoare de la inspectoratele pentru situații de urgență ale județelor Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Teleorman, Tulcea, Olt, Prahova, Vrancea, Vâlcea și de la Unitatea Specială Ciolpani. Tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităților din județul Ialomița până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro