În ciuda zecilor de milioane de euro investite în reabilitarea bulevardului Dorobanţilor, nu s-a câştigat deloc spaţiu pentru autoturismele din trafic. Dimpotrivă, o bandă de mers este complet scoasă din funcţiune din cauza maşinilor care sunt parcate "în spic", cu faţa spre bordură. Şoferii care fac acest lucru nu pot fi condamnaţi, deoarece, literalmente, nu au altundeva să parcheze. De condamnat sunt, însă, proiectanţii, care nu au prevăzut realizarea unor locuri de parcare prin "decuparea" trotuarului, aşa cum s-a făcut pe Calea Călăraşilor. Iar, pentru ca problema să fie şi mai acută, multe locuri de parcare sunt ocupate de tomberoanele de gunoi ale blocurilor din zonă, ce sunt aşezate direct pe carosabil.
"Una dintre marile probleme cu care ne confruntăm este lipsa locurilor de parcare. Am sperat că, odată cu finalizarea Dorobanţiului, vom avea şi noi şansa, pe care o au locuitorii altor zone, să ne putem închiria un loc de parcare. Ni s-a promis că vor fi parcări în spic, şi că vom avea posibilitatea să le închiriem de la DAGL. N-a fost să fie, însă. Mai mult, după finalizarea lucrărilor, au început să scoată şi tomberoanele de prin spatele blocurilor şi să le aşeze direct pe carosabil. Un tomberon ocupă cel puţin un loc de parcare, iar în unele situaţii când se parchează aiurea chiar şi două.
Umblăm ameţiţi seară de seară să garăm maşina undeva. Într-o seară, am fost la un pas să iau tomberonul şi să-l duc pe mijlocul bulevardului, pe linia de tramvai. Nu e posibil aşa ceva, administraţia locală chiar nu poate să ia masuri?", se întreabă Cristian D., unul dintre locatarii blocurilor din zonă.
Tomberoanele la care face referire brăileanul în cauză aparţin operatorului de salubritate RER. Conducerea acestei firme spune că locatarii blocurilor sunt cei care au solicitat amplasarea pubelelor pe bulevard. "Iniţial, tomberoanele erau amplasate în spatele blocurilor, însă unii locatari au cerut să fie mutate de acolo din cauza mirosului. Aşa au ajuns să fie puse pe bulevard. În mod normal, ar trebui să stea pe trotuar, nu pe carosabil. Voi da dispoziţie să fie mutate pe trotuar, pentru a nu mai ocupa locurile de parcare", ne-a declarat Iulian Staicu, directorul RER Brăila. Acesta recunoaşte faptul că prezenţa tomberoanelor pe bulevard, inclusiv pe trotuar, nu este un lucru tocmai civilizat. "Indicat ar fi ca deşeurile să fie depozitate în puncte gospodăreşti, aşa cum erau prevăzute atunci când s-au construit blocurile. Între timp, acestea s-au desfiinţat şi fiecare asociaţie are propriile tomberoane. De anul viitor, când va intra în vigoare taxa de habitat, probabil că se va reveni la reînfiinţarea unor puncte gospodăreşti care să deservească mai multe blocuri. Locaţia acestora ar trebui să fie stabilită de autorităţile locale, în aşa fel încât să nu se provoace disconfort din cauza mirosului şi nici să nu fie afectate locurile de parcare", este de părere şeful operatorului de salubritate RER.