Mergi la conţinutul principal

Problema autorizarii sanitare a scolilor nu este atit de grava

Primarul Aurel Simionescu considera ca, desi mai exista in municipiu citeva unitati de invatamint care nu au autorizatie sanitara de functionare, nici una dintre acestea nu pune in pericol sanatatea sau securitatea elevilor, fiind vorba doar despre probleme minore.
Simionescu a precizat ca unele dintre conditiile impuse de normele legale sint imposibil de respectat, iar scolile respective, chiar daca sint dintre cele mai bune, nu vor avea niciodata autorizatie sanitara, de exemplu, pentru simplul fapt ca au amplasamentul prea aproape de sosea. Primarul a precizat ca, in orice caz, se continua cu reabilitarea unor unitati de invatamint locale, astfel incit sa se reduca la minimum numarul celor care functioneaza fara toate avizele necesare: "Avem in vedere, la acest moment, Grupul Scolar Moisil, Scoala Ecaterina Teodoroiu, Mihu Dragomir si Scoala 24, la care deocamdata facem studiile de fezabilitate si apoi se va trece la reabilitarea propriu-zisa, pentru ca fiecare are caracteristicile ei. In plus, Scoala Sandu Aldea va intra in reabilitare pe un program guvernamental. Pe o recenta Hotarire de Guvern s-au dat sume suplimentare de bani pentru mai multe scoli si gradinite si va trebui sa vedem cum ii gestionam, pentru ca daca este vorba de un miliard-doua, pot sa foloseasca banii, dar daca este vorba de 12 miliarde la o singura scoala, e complicat sa-i termini pina la finele anului; sa nu ne trezim ca le reproseaza de la minister ca nu au cheltuit banii, desi exista proceduri legale care intirzie foarte mult cheltuirea lor, pentru ca trebuie facute licitatii, etc. Eu am cerut sa mi se prezinte toate datele si sa vedem concret ce se poate face, pentru ca daca nu avem autorizatie sanitara din cauza ca scoala este la doi metri de strada si nu la 10 metri de strada, este clar ca nu se poate face nimic pentru schimbarea acestei situatii, nu putem sa mutam scoala cu citiva metri mai incolo... Daca este vorba de faptul ca nu au grupuri sanitare corespunzatoare, ca sint prea multi copii si invata in prea multe schimburi, ca terenul de sport nu este corespunzator, ca nu au sala de curs, atunci acestea sint chestiuni pe care, pe parcurs, le putem rezolva, pe o formula de prioritati".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro