Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Probele de aptitudini pentru profilul vocational se sustin in luna mai

Regulamentul de admitere in liceele vocationale prevede ca doritorii trebuie sa promoveze probele de aptitudini pentru a fi admisi. Aceleasi probe de aptitudini trebuie promovate si de elevii care vor sa urmeze cursurile unei specializari filologie, sistem bilingv. Acestea, fata de anii trecuti, se vor desfasura la inceputul lunii mai.
Probele de aptitudini pentru Liceul de Arta, Liceul cu Program Sportiv si Liceul "Perpessicius" se vor sustine pe 5 mai. La Liceul "Perpessicius" se ofera doua specializari noi, bibliotecar documentarist si instructor animator pentru activitati extrascolare. Prima proba de aptitudini va verifica talentul muzical si coordonarea motrica, iar cea de-a doua capacitatea de a comunica si a dictiei. Clase cu profil bilingv exista la Colegiul "Balcescu", pentru limba franceza, Colegiul "Murgoci" si Liceul "Iorga", pentru limba engleza. Testele de aptitudini se sustin, la engleza la Liceul "Iorga" pe 6 mai, iar pentru franceza pe 7 mai la Colegiul "Balcescu". Se vor sustine probe de aptitudini si pentru clasa de cintareti bisericesti de la "Perpessicius" pe 5 si 6 mai.
"Anexa fisei de inscriere va fi eliberata doritorilor pina pe 29 aprilie. Cu ele se vor prezenta elevii in centrele de examen si vor sustine probele. Notele vor fi trecute in anexele fiselor care vor fi depuse inpoi la scolile de unde provin elevii pentru a fi anexate fiselor de inscriere", a precizat inspectorul scolar general adjunct Lucica Visalon. Elevii care doresc inscriere intr-o clasa cu studiul intensiv al unei limbi straine dau test de limba dupa admitere, insa cei care dau acum testele de aptitudini si nu intra in clasele cu profil bilingv, vor avea prioritate la admiterea in clasele cu studiu intensiv al unei limbi straine.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii