Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Probe distruse in cazul crimei de la supermarket

Probe importante din dosarul braileanului ucis in bataie de agentii "Ying-Yang", deoarece fusese surprins incercind sa fure doua sticlute cu parfum, au disparut inainte ca Politia sa reuseasca sa puna mina pe ele. Este vorba despre imaginile surprinse de camerele de supraveghere din incinta supermarket-ului in care s-a consumat evenimentul, care au fost sterse din calculatorul in care erau stocate. In momentul de fata nu se stie cine le-a sters si nici cind s-a intimplat acest lucru, dar cert este ca programul care inregistreaza imaginile surprinse de camerele de supraveghere a mai functionat pina a doua zi, duminica, fiind oprit la ora 17.20. De la acea ora nu a mai functionat, dar in calculator trebuia sa existe toate inregistrarile de pina atunci. Cert e ca singurii care ar fi putut avea acces la calculatorul din biroul sefului de magazin sint agentii de paza sau angajatii supermarketului.
Desi evenimentul s-a consumat simbata seara, Politia a ridicat calculatorul abia marti, la trei zile dupa agresiune. Insotiti de un reprezentant al supermarket-ului, oamenii legii l-au dus la sediul Politiei pentru cercetari, unde a fost chemat si informaticianul de la care a fost cumparat programul. Comisarul Fanel Arama, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, ne-a precizat ca: "din primele cercetari a reiesit ca programul a functionat pina a doua zi, duminica, dar cu toate acestea inregistrarile nu existau. Cineva le-a sters. Hard-disk-ul este la noi si incercam sa recuperam datele respective".
Contactat de reporterii nostrii, informaticianul ne-a explicat ca programul respectiv inregistreaza non-stop si doar in momentul in care hard-disk-ul se umple el incepe sa stearga. "Sterge primele inregistrari si in baza de date ramin informatii din ultimele 10 zile. Programul a inregistrat pina la ora 17.20, moment in care a fost oprit. Dar pina a fost oprit a avut inregistrari pe care cineva le-a sters, nu programul, cu tot cu directoarele in care erau salvate", ne-a spus Marian S.

Biroul in care se afla calculatorul nu era inchis

In Supermarket-ul "Diana" exista 6 camere de supraveghere, din care 5 functionabile, iar toate sint amplasate in interiorul magazinului si nici una in magazia in care s-a stabilit ca a avut loc agresiunea. Calculatorul se afla in biroul directorului, incapere care este in permanenta deschisa. "Eu nu stiu din ce motiv nu sint imaginile si nici nu stiam ca nu mai sint. Am citit in ziar acest lucru. Baza de date noi am dat-o fara probleme la momentul in care ei au venit si au solicitat-o. Eu nici nu stiam ca programul nu mai functiona. Nu stiu sa umblu la calculator si de fiecare data cind ne-au fost solicitate imagini il chemam pe baiatul care ne-a instalat programul. Biroul in care este calculatorul nu l-am inchis niciodata. Este foarte greu si pentru noi sa trecem peste acest moment si am stat de vorba si cu familia victimei. Nu stiu prea multe lucruri pentru ca nu am fost de fata si tot ceea ce stiu este de la angajati. Oricum, cert este ca niste parfumuri nu se platesc cu viata", ne-a spus Maria Sandu, patroana supermarket-ului "Diana".
Prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea, ne-a precizat ca disparitia acestor inregistrari nu este o noutate pentru institutia pe care o conduce. "Se efectueaza cercetari pentru finalizarea constatarilor tehnico-criminalistice de specialitate. Probele au fost distruse imediat dupa eveniment, iar in planul de ancheta exista activitati ce tin de lamurirea acestei situatii".

Nici unul dintre suspecti nu a primit mandat de arestare

In eventualitatea in care inregistrarile ar fi existat, ele ar fi stabilit cu exactitate cine s-a aflat in seara cu pricina in incinta supermarket-ului "Diana". Pina in momentul de fata, Parchetul a prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva, doi suspecti de omor, existind indicii ca ar fi vorba si de un al treilea. In ambele cazuri, Tribunalul Braila a respins propunerile, urmind ca suspectii sa fie cercetati in stare de libertate.
Primul suspect, Petrica Adrian Rusu, a fost retinut pe ordonanta, pentru 24 de ore, in ziua de 5 noiembrie, ulterior fiind prezentat instantei de judecata care a stabilit ca "lasarea lui in libertate nu constituie un pericol pentru ordinea publica". Cel de-al doilea suspect, Sorin Iancu, a fost identificat vinerea trecuta si este tot agent de paza al firmei "Ying-Yang Security". Si in cazul sau propunerea Parchetului a fost respinsa, pe motiv ca leziunile pe care i le-ar fi produs victimei nu au condus la moartea acesteia. Nemultumiti de deciziile instantelor brailene, procurorii au declarat recurs la Curtea de Apel Galati. In primul caz, magistratii Curtii au respins recursul Parchetului, dind cistig de cauza Tribunalului Braila. Cel de-al doilea recurs urmeaza sa fie judecat in zilele urmatoare.

Omorit pentru 170 lei

Reamintim ca, in seara de 4 noiembrie, Mihail Barbulescu (27 de ani) a fost surprins de agentii de paza ai "Ying-Yang", incercind sa sustraga doua sticlute cu parfum, in valoare de 170 lei, din incinta Supermarket-ului "Diana". Hotul a fost dus in magazia supermarket-ului, unde agentii au decis sa-si faca singuri dreptate, fara sa anunte nici macar Politia. Dupa ce i s-a aplicat corectia, el a fost dat afara pe usa din spate a magazinului si lasat linga un tomberon, dar cu ultimele puteri a reusit sa se tirasca pina acasa, unde a fost chemata Salvarea. Initial, tinarul a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, prezentind o plaga contuza frontala si fiind in coma. Datorita agravarii starii de sanatate, medicii au decis transportarea sa la Spitalul de Neurochirurgie Galati, insa victima a decedat in drum spre spital. Conform certificatului medico-legal, barbatul a decedat din pricina "socului hemoragic consecutiv unui traumatism abdominal cu ruptura hepatica si hemoperitoneu".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii