Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Probabilitate redusa de mobilizare a militarilor americani in Liban

Presedintele George W. Bush a confirmat, luni, ca "cel mai probabil" militarii americani nu vor face parte din forta internationala care ar urma sa fie desfasurata in Liban, transmite AFP.
"Probabil ca nu vom avea militari (in forta de securitate internationala), dar am fi bucurosi sa contribuim (...) la activitatile logistice, de comanda sau de control", a declarat Bush intr-un interviu acordat postului de televiziune Fox News.
"Majoritatea statelor inteleg ca nu vom avea militari pe teren" in Liban, a continuat el.
Intr-o reglementare a conflictului pe care o doreste "durabila" si "viabila", Bush se opune solicitarii de incetare imediata a focului in Liban, dar se declara in favoarea expedierii rapide a unei forte multinationale formata din cel mult 20.000 de militari, pentru mobilizarea careia discutiile au debutat, luni, la ONU.
Anuntul liderului de la Casa Alba nu este surprinzator, tinind seama de dificultatile armatei americane mobilizate in special in Irak.
Daca armata libaneza, sustinuta de o forta internationala, se va desfasura efectiv in sudul Libanului, "se va putea afirma ca a inceput punerea in aplicare a rezolutiei 1.559 a Consiliului de Securitate", care solicita dezarmarea toturor militiilor, a conchis Bush.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii