Mergi la conţinutul principal

Proasta comunicare a alungat medicii din Spitalul Judeţean!

• susţine deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă, medic de profesie, care a comentat, recent, faptul că şeful Consiliului Judeţean ar vrea ca managerul interimar de la SJU să fie membru PSD • aceasta a afirmat că nu este de acord cu numiri politice la spital, mai ales că respectivul manager îşi va asuma o sarcină extrem de dificilă, în contextul deficitului de personal • Ioniţă a subliniat că în Spitalul Judeţean există o mare problemă legată de comunicare, motiv pentru care nu crede că foarte mulţi dintre medicii care au decis să plece în alte judeţe, vor reveni la Brăila prea curând

 

Parlamentarul PNL Antoneta Ioniţă a criticat, recent, dorinţa şefului judeţului Francisk Chiriac de a numi un manager interimar la Spitalul Judeţean Brăila, axându-se şi pe considerentul apartenenţei politice. Deputatul liberal a ţinut să sublinieze că nu este de acord cu această abordare, fiind de părere că o numire pe criterii politice nu ar rezolva multitudinea de probleme din spital.

“Nu mi se pare normal să fie o numire politică, indiferent dacă va fi doar un manager interimar, deocamdată. Cât despre partea legată de necesitatea ca managerul să fie medic sau nu, vă reamintesc că, recent, a fost aprobată ordonanţa 79  în cadrul Comisiei de sănătate, cu amendamente prin care s-a stabilit că nu este neapărat ca managerul spitalului să fie medic. Aceasta încă nu a fost votată în plen, dar asta s-a stabilit la Comisie. Mie mi s-a părut normal ca pe această funcţie de conducere să poată fi oricine are competenţă în managementul serviciilor de sănătate. Deci poate să fie şi un economist, un jurist. Eu chiar am trăit la Brăila o perioadă când am lucrat la UPU şi managerul la vremea respectivă nu era un medic. Şi chiar mi s-a părut o colaborare foarte eficientă. Medicul nu prea se poate ocupa de partea administrativă. Dar, după părerea mea, dacă managerul la spital va fi numit pe plan politic, nu este oportună decizia. Respectivul manager îşi va asuma un lucru foarte dificil. Spitalul este într-o situaţie dezastruoasă, mai ales pe parte de comunicare, de personal. Sunt medici care au plecat din Brăila la Galaţi şi nu ştiu dacă reuşim să îi mai atragem de acolo. Pentru că nu au plecat din cauza banilor. Dacă făceau asta s-ar fi dus în alte ţări. Mă îndoiesc că Brăila îi va mai atrage”, a declarat Ioniţă.

 

Deputatul recomandă cursuri de comunicare pentru rezolvarea problemelor

Potrivit Antonetei Ioniţă, faptul că personalul, medicii şi managerul nu comunică bine, se resfrânge asupra activităţii întregului spital şi în cele din urmă asupra pacienţilor. Cu alte cuvinte, acesta este unul dintre subiectele principale pe care viitorul manager ar trebui să le ia în calcul. Ea a subliniat că problema nu se regăseşte doar la nivelul spitalelor din Brăila, ci în întreg sistemul sanitar din România.

“Pentru că aici este un deficit de comunicare între manager şi medicii din spital, între medicul şef de secţie şi medicii din cadrul secţiilor respective, au plecat foarte mulţi. Au plecat medici de la terapie, de la chirurgie toracică, radiologie. (...) Cred că trebuie să meargă fiecare dintre ei la cursuri de comunicare. Toţi avem de învăţat. Şi eu. Recunosc. Toată lumea trebuie să meargă la astfel de cursuri: medicii, asitenţii medicali. Vorbesc despre întreg sistemul sanitar, nu doar de Brăila. Trebuie făcut ceva în sistemul sanitar din România. Am văzut cum este în privat. Acolo lumea este programată, are timp să aştepte”, a declarat PNL-ista.

De asemenea, Ioniţă a mai subliniat că ar fi de îmbrăţişat pe viitor şi o recompartimentare a Spitalului Judeţean Brăila.

“Spitalul are atâtea paviloane şi este foarte greu de manageriat. Poate că ar fi bine, exact cum s-a mai sugerat la un moment dat, ca fostul Spital 3 să devină un pavilion pentru bolnavii cronici. Eu cred că ar trebui gândit circuitul”, a conchis sursa citată.

Reamintim că, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac a anunţat, recent, că s-ar bucura foarte mult dacă viitorul manager al Spitalul Judeţean Brăila, cel care va ocupa fotoliul ca interimar după încheierea mandatului lui Mihail Iugulescu, ar fi membru PSD, deoarece ar avea o comunicare mult mai bună. Chiriac a subliniat şi că are vreo două persoane pe lista scurtă, care fac parte din sistem şi sunt şi din partid, însă fără a indica exact la cine face referire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro