Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Privatizarea grupului 4 de la "Electrocentrale Braila", cel mai avansat proiect investitional din grupul "Termoelectrica"

Conducerea companiei "Termoelectrica" a anuntat ca proiectul de realizare a unor noi capacitati de productie a energiei la sucursala Braila este in stadiu foarte avansat. Concret, la acest moment, proiectul se afla in etapa de analiza a ofertelor primite de la "E.ON", "Electrabel" si consortiul format din "Enel" si "Global International 2000". Anuntul a fost facut zilele trecute cind compania a facut public faptul ca pentru sucursale de la Borzesti a acceptat in etapa finala de selectie a ofertelor toate cele sapte companii sau consortii care au depus documentatia de precalificare: "Enel" (Italia), "Electrabel" (Belgia), "AES Corporation" (SUA), "Gaz de France", "CEZ" (Cehia), "E.ON" (Germania) si un consortiu format din "Electricite de France International" si "Edison" (Italia).
Proiectele "Termoelectrica" vizeaza constituirea unor societati mixte, care sa functioneze ca producator independent de energie si la care investitorul privat sa detina pachetul majoritar de actiuni. In acest scop, firma desfasoara proceduri de selectie a investitorilor la Doicesti, Galati, Borzesti si Braila.
Potrivit cererii de oferte a "Termoelectrica", valoarea proiectului de la "Electrocentrale Braila" este estimata la circa 250 de milioane de dolari, lucrarile constind in instalarea unui cazan nou pe huila la grupul 4 al termocentralei, cu toate echipamentele necesare. De asemenea, vor fi realizate si modernizarea turbinei existente si a auxiliarelor sale, precum si montarea unei noi instalatii de automatizare.
Reamintim ca in cadrul procedurilor de privatizare a grupului nr. 4 au cumparat caiet de sarcini sase companii, respectiv "E.ON" din Germania, "Enel" Italia, "Electrabel" Belgia, "Global International" Rusia, "Iberdrola" Spania si "Mitsui" Japonia.
"Termoelectrica" detine trei filiale de productie, respectiv "Electrocentrale" Deva, "Electrocentrale" Bucuresti si "Electrocentrale" Galati, precum si patru sucursale, fara personalitate juridica - Borzesti, Braila, Doicesti si Paroseni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii