Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Privatizarea grupului 4 de la "Electrocentrale" Braila, aminata in februarie

Conducerea "Termoelectrica" a anuntat ca, in cazul privatizarii
grupului nr. 4 de la "Electrocentrale" Braila, sint asteptate ofertele detaliate ale celor 3 firme interesate, termenul de depunere fiind aminat pentru luna februarie. Asta dupa ce companiile ofertante au propus o imbunatatire a proiectului investitional care vizeaza modernizarea grupului in discutie, in sensul realizarii unui grup de producere a energiei electrice dotat cu turbina noua, spre deosebire de vechiul proiect care prevedea doar reabilitarea turbinei vechi. In aceste conditii, comisia de licitatie stabilise la finele anului trecut, cind s-a facut propunerea, ca ofertantii pot depune ofertele detaliate pe aceasta solutie pina la data de 15 ianuarie. Ulterior, la propunerea ofertantilor termenul a fost prelungit pina la finele lunii februarie.
Pentru realizarea proiectului de la Braila, "Termoelectrica", proprietarul centralei electrice de pe platforma de la Chiscani, intentioneaza sa constituie o societate mixta cu investitorul care va fi selectat. Potrivit cererii de oferte a "Termoelectrica", valoarea proiectului este estimata la circa 250 de milioane de dolari, lucrarile constind in instalarea unui cazan nou pe huila la grupul 4 de 330 MW al termocentralei Braila, cu toate echipamentele necesare. De asemenea, vor fi realizate si modernizarea turbinei existente si a auxiliarelor sale, precum si montarea unei noi instalatii de automatizare. "Termoelectrica" a publicat anuntul privind organizarea acestei licitatii cu scopul atragerii de investitori pentru realizarea acestui proiect, dar a anuntat ca nu exclude insa posibilitatea ca programul de modernizare sa fie extins la intreaga sucursala.
Reamintim ca in cadrul procedurilor de privatizare a grupului nr. 4 au cumparat caiet de sarcini sase companii, respectiv "E.ON" din Germania, "Enel" Italia, "Electrabel" Belgia, "Global International" Rusia, "Iberdrola" Spania si "Mitsui" Japonia. Dupa o prima analiza a ofertelor, in cursa au mai ramas doar "Enel" din Italia, "E.ON" din Germania si "Electrabel" Belgia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii