Skip to main content

Prioritate pentru procurorii braileni: Razboi total gruparilor interlope si gastilor de cartier

* cei 23 de procurori braileni au avut de instrumentat, anul trecut, peste 16.000 de dosare * conform bilantului, in 2008, a crescut numarul inculpatilor trimisi in judecata pentru infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice si pentru talharie si s-a dublat numarul cauzelor avand ca obiect ultrajul * obiectivele pentru anul 2009 vizeaza insa lupta impotriva coruptiei, a gruparilor interlope si a gastilor de cartier

Procurorii braileni au tras linie si au facut bilantul activitatii lor in anul 2008, in prezenta conducerii Parchetului Curtii de Apel Galati, reprezentata de procurorul general Dinu Galca si adjunctii Didina Danaila si Gabi Enciu. Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea, munca brailenilor a fost apreciata cu "foarte bine", judetul nostru ocupand locul I la nivel de Curte de Apel, inaintea Galatiului si Vrancei, in conditiile in care schema de personal - veche din anii '90 - e ocupata in proportie de doar 65 %. Astfel, cei 23 de procurori braileni au avut de lucru, anul trecut, la 16.257 de dosare, fiind deja puse solutii in aproape 7.000 dintre acestea. "In 2008, a crescut numarul inculpatilor trimisi in judecata pentru infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice si pentru talharie si s-a dublat numarul cauzelor avand ca obiect ultrajul. Tin sa multumesc institutiilor abilitate in infaptuirea actului de justitie, IPJ Braila, IJPF, Tribunal, precum si serviciilor de informatii - SRI, DGIPI, DGA - si nu in ultimul rand presei intrucat, pe sursa deschisa, a fost nu de putine ori furnizorul de informatii al Parchetului si Politiei", ne-a declarat prim-procurorul Mihalcea. Seful Parchetului si-a exprimat, totodata, "mahnirea" pentru legislatia "stufoasa" existenta precum si pentru practica judiciara neunitara. Cat priveste obiectivele pentru anul 2009, magistratul ne-a precizat ca acestea vizeaza, in primul rand, lupta impotriva coruptiei, a gruparilor interlope si a gastilor de cartier, eficientizarea muncii procurorilor, precum si imbunatatirea activitatii manageriale a magistratilor cu functii de conducere din cadrul Parchetelor. Potrivit bilantului intocmit, in anul 2008 au fost trimisi in judecata 1.119 inculpati, din care 143 minori, pentru alti 2.065 de inculpati fiind aplicate sanctiuni administrative (amenzi). 17 indivizi au fost deferiti justitiei pentru omor, 25 pentru vatamare corporala grava, 10 pentru ucidere din culpa, 88 pentru vatamare corporala si 15 pentru viol. Cei mai multi infractori (245) au fost trimisi in judecata pentru ilegalitati la regimul circulatiei pe drumurile publice. Pagubele pricinuite prin furturi si talharii au atins aproape 40 de miliarde de lei vechi si 12.000 de euro, la care se adauga alte aproximativ 15 miliarde de lei, prejudicii cauzate prin incalcarea drepturilor de autor, contabanda sau infractiuni de copruptie. La o populatie a judetului de circa 363.000 de locuitori, Braila detine un loc fruntas la criminalitate: 3.744 persoane anchetate si 308 trimise in judecata la suta de mii de locuitori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu