Skip to main content

Prin votul uninominal se promoveaza valoarea

Presedintele PNG Braila, Ionel Alexandru, a declarat recent, in cadrul unei conferinte de presa, ca partidul pe care il conduce sustine introducerea votului uninominal atit pentru parlamentari, cit si pentru Consiliul Local sau Consiliul Judetean. Alexandru spune ca astfel s-ar promova valoarea, iar parlamentarii si consilierii nu mai stau la dispozitia partidului si nu mai sint obligati sa voteze cum le dicteaza seful de partid, ci in interesul cetateanului. Liderul PNG sustine ca in mandatul trecut Braila a pierdut multe proiecte din cauza modului in care au votat parlamentarii PSD.
"Am fost si eu senator, am vazut ce se intimpla in Parlament. Esti obligat de multe ori sa votezi cum iti dicteaza partidul, lucru care nu este normal. Este adevarat ca te-a trimis un partid acolo, dar totusi reprezinti interesele cetateanului. In mandatul trecut cind era la putere PSD-ul, am vazut cazuri, inclusiv la parlamentarii locali, care au votat impotriva propunerii de marire a bugetului Brailei, pentru faptul ca au primit dispozitie de la seful de partid, Adrian Nastase, care le-a spus sa nu voteze ca dau peste cap bugetul local. Astfel orasul nostru a pierdut o serie de investitii pentru ca onoratii nostri parlamentari de atunci, Balcan, Dragu, Mihai Tudose, Daniela Bartos, Ion Stefan au votat contra", a precizat Ionel Alexandru.
Liderul PNG a dat si citeva exemple de proiecte care au fost respinse de parlamentari, printre acestea numarindu-se reabilitarea fostului spital de copii, de pe Calea Calarasilor, care se afla si acum intr-o stare avansata de degradare.
"Am cerut reabilitarea acestei cladiri, aveam propunerea Directiei Sanitare, consilierii PSD au votat impotriva acestei propuneri, iar astazi fostul spital de copii arata jalnic. Am mai solicitat un miliard de lei pentru Manastirea Maxineni, s-a votat contra. Chiar si cu bazinul olimpic au fost probleme, s-a votat la un moment dat impotriva, dar s-a luat Lungu de ei, ca aveam nevoie atunci cu Diana Mocanu, ca ne facem de ris si pina la urma s-a dat votul favorabil", a mai spus Alexandru.
Reprezentantii PNG sustin votul uninominal chiar si pentru alegerea presedintelui CJ, astfel incit la conducerea acestei institutii sa vina oameni cunoscuti, cu picioarele pe pamint, nu numai care sa isi urmareasca interesele proprii. Liderul PNG a precizat ca partidul pe care il conduce este pregatit si pentru alegerile europarlamentare si ca la votul uninominal se va vedea ce a facut fiecare in viata, nu cum spune actualul presedinte al CJ, ca daca nu ai facut afaceri, nu ai facut nimic.
"Daca ai condus o societate si ai avut rezultate bune an de an inseamna ca ai facut ceva ca sa iti creasca veniturile proprii. Tot ce face acest presedinte al CJ, Bunea Stancu, face pentru camaruta dumnealui. Se fac investitii cu firmele apropiate, cu cele unde firma sa este actionar. De exemplu, in zona Varsatura se face un angro, este o firma de la Miercurea Sibiului care lucreaza cu "Concivia", deci cu Bunea Stancu", a declarat liderul PNG, Ionel Alexandru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu