Mergi la conţinutul principal

Prințesa fugară s-a predat

acuzată de numeroase infracțiuni de furt de bani de la bărbații atrași cu vorbe dulci, mai ales că ea oferea și servicii sexuale, inculpata  Stănescu Prințesa este acuzată, mai nou, de ultraj la polițist • cercetată pentru furt sub control judiciar, ea a venit la Poliție pentru a primi și o citație, însă acolo a început scandalul, proferând amenințări cu moartea, chiar și față de un polițist: «Da, ai auzit bine, o să te omor și pe tine!» • pe 20 februarie,  Judecătoria Brăila a admis sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție Brăila - Biroul Supravegheri Judiciare și a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpată, cu măsura arestării preventive, pentru  30 de zile • ea s-a făcut nevăzută și a fost dată în urmărire, poza fiind postată pe site-ul Poliției Române, însă până la urmă s-a predat

 

Amenințări cu moartea la adresa polițiștilor, la sediul instituției, adresate de Stănescu Prințesa, care se ocupă și cu prostituția, dar acostează bărbați și le fură banii când aceștia nu sunt atenți. Cercetată sub control judiciar pentru mai multe furturi comise în mai multe județe ale țării,  inculpata Stănescu Prințesa a fost trimisă la arest, pentru că nu ar fi respectat măsurile impuse prin controlul judiciar. A fost decizia primei instanțe, care însă a fost contestată de inculpată, însă la Tribunalul Brăila cererea a fost respinsă. Inculpata va ajunge în spatele gratiilor. Inițial ea a încercat să se sustragă, fiind dispusă urmărirea la nivel național, însă ieri s-a prezentat singură la sediul I.P.J. Brăila, fiind preluată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, urmând a fi încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Arestare Galați. Poza sa a fost postată pe site-ul Poliției Române, la categoria urmăriți.

Pe rolul Judecătoriei Brăila se află înregistrat dosarul cu obiect «Înlocuire control judiciar», față de inculpata menționată, iar la ședința din 20 februarie s-a dat soluția.

Admite sesizarea formulată de Inspectoratul Județean de Poliție Brăila - Biroul Supravegheri Judiciare. Dispune înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar luată față de inculpata Stănescu Prințesa (prin încheierea nr. 31/19.05.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul nr. 8256/196/2023 al Judecătoriei Brăila), cu măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data prinderii și încarcerării. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatei , la momentul rămânerii definitive a prezentei încheieri.  Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpată şi pentru Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila”, este soluția instanței. 

În cauză s-a formulat contestație, iar decizia finală s-a luat la instanța superioară, respectiv Tribunalul Brăila, la data de 27 februarie. Magistrații au respins ca nefondată contestaţia formulată de inculpata Stănescu Prinţesa, împotriva încheierii de şedinţă din data de 20.02.2024, pronunţată de Judecătoria Brăila. Se menţine încheierea contestată, respectiv cea privind înlocuirea măsurii preventive.

 

Motivarea Judecătoriei Brăila care a dispus arestarea inculpatei

După cum se arată în motivarea de la Judecătoria Brăila, prin sesizarea adresată la data de 12 februarie, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila – Biroul Supravegheri Judiciare a notificat instanței faptul că inculpata S.P. (n.r. - Stănescu Prințesa – nume postat pe site-ul isntanței) a săvârșit cu intenție o nouă infracțiune pentru care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale.

Astfel, s-a arătat că, la data de 18 ianuarie 2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpată, pentru comiterea infracțiunii de furt, întrucât la data de 6 decembrie 2023, în jurul orei 12.30, persoana cunoscută cu preocupări infracționale, ce practică și prostituția, profitând de neatenția persoanei vătămate G.F., i-a sustras bunuri și bani din torpedoul mașinii.

Având în vedere că inculpata, pe durata măsurii controlului judiciar, a săvârșit cu intenție o nouă infracțiune, organul de cercetare penală a apreciat ca fiind incidente dispozițiile legale, solicitându-se înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive. Inculpata a încălcat și încalcă în mod repetat obligațiile stabilite de organul judiciar, în sensul că a depășit limita teritorială a județului Brăila, fără a avea un temei justificat”, se arată în motivare.

 

Urlete și amenințări cu moartea la Poliție

Ulterior acestei sesizări, arată magistrații, la data de 16 februarie, IPJ Brăila – Biroul Supravegheri Judiciare a depus o adresă prin care s-a adus la cunoștință instanței faptul că, la data de 6 februarie, cu ocazia prezentării inculpatei la sediul IPJ Brăila, aceasta a fost invitată în birou pentru înmânarea unei citații procedurale emise la data de 10 ianuarie 2024, de la Postul Poliție Comunal Valea Râmnicului, din cadrul IPJ Buzău, pentru a se prezenta la sediul postului de poliție. ”Subcomisar de poliție R.I. a încercat să îi explice acesteia motivul citării, iar inculpata S.P., fără a fi provocată în vreun fel, a reproșat că «avem ceva cu ea», că «nu a făcut nimic și toată lumea care o cercetează are ceva cu ea», după care a început să țipe, să se manifeste agresiv verbal și fizic, să se muște de mâna dreaptă, susținând că nu dorește să semneze nicio dovadă a citației, nici alte documente, și că nu o interesează nimic. În cadrul manifestării violente verbal, inculpata a afirmat că de acum o să îi facă pe toți de bani, le înfige cuțite în cap, îi omoară pe cei care apelează la serviciile ei sexuale, și după care îl va omorî și pe lucrătorul de poliție. Acesta a întrebat-o ce a spus, iar inculpata S.P. a repetat: «da, ai auzit bine, o să te omor și pe tine!».

Având în vedere aspectele constatate, în temeiul art. 292 din CPP, s-a întocmit dosarul de urmărire penală cu nr. 50116/06.02.2024 cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj prev. de art. 257 Cod Penal”, se arată în motivarea de la Judecătoria Brăila.

S-a mai arătat că inculpata perseverează în comiterea de infracțiuni , fiind cercetată penal pentru furt în mai multe dosare, atât pe raza județului Brăila, cât și a județelor limitrofe, respectiv Ialomița, Buzău, Tulcea, Prahova , Galați și totodată față de aceasta s-a dispus încă o măsură de control judiciar de către Judecătoria Galați.    

Ea a acostat bărbați și profitând de neatenția acestora, le-a sustras din autoturisme sume de bani, portofele și borsete, ba chiar unui șofer cu care femeia se afla într-o autoutilitară i-a sustras lanțul de aur de la gât, suma de 1.160 lei și suma de 200 de euro, în timp ce autoutilitara era staționată într-o parcare pe Dig Brăila – Galați, după cum arată magistrații.

 

Cum au rămas bărbații fără bani

Reamintim că femeia acuzată că a sustras bani de la mai mulţi bărbaţi şi care a fost prinsă în luna mai 2023 de poliţişti, după ce tocmai ”ușurase” pe cineva de 600 de euro și 850 de lei, a fost trimisă în judecată de procurori pentru infracţiunea de furt calificat.  Potrivit anchetatorilor, în perioada 22 iulie 2021-19 mai 2023, femeia ar mai fi săvârșit alte nouă fapte de furt și furt calificat.

În noaptea de 18 spre 19 mai, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila - Biroul Ordine Publică au depistat pe raza municipiului o femeie ce purta o discuție în contradictoriu cu un bărbat, iar la vederea echipajului de poliție a părăsit imediat zona cu un autoturism. ”Polițiștii au procedat la oprirea autoturismului în cauză, pe Șoseaua Buzăului din municipiu, stabilind că femeia în vârstă de 27 de ani, din Brăila, ar fi sustras suma de 600 de euro și 850 de lei profitând de neatenția bărbatului cu care purta discuția în contradictoriu. Aceasta a restituit bărbatului întreaga sumă de bani pe care ar fi sustras-o”, au stabilit polițiștii.

La data de 19 mai, femeia a fost reținută pe bază de ordonanță pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și furt calificat, iar pe 20 mai s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro