Mergi la conţinutul principal

Primul termen în dosarul Chivu vs. MAI

Dosarul "Chivu vs. MAI" a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Braşov, la data de 19 ianuarie 2015. După ce Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a formulat recurs împotriva soluţiei Tribunalului Braşov, care i-a dat dreptate fostului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, cms. şef Cătălin Chivu, cauza a ajuns la instanţa superioară. Primul termen de judecată în dosarul în care Chivu se luptă cu ministerul a fost stabilit pentru data de 18 februarie, după cum se arată pe site-ul CA Braşov.
După cum v-am informat, la termenul de judecată din data de 19 septembrie, Tribunalul Braşov a admis excepţia de nelegalitate invocată de reclamantul Chivu, în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Afacerior Interne. Instanţa a anulat Ordinul MAI şi a dispus reintegrarea reclamantului în funcţia deţinută anterior emiterii ordinului, aceea de şef al Poliţiei brăilene, şi plata salariului aferent. Soluţia nu era însă definitivă, astfel că reprezentanţii MAI au formulat recurs. Rămâne de văzut acum care va fi decizia judecătorilor instanţei superioare.
Nu este pentru prima dată când acest dosar ajunge la CA Braşov. În februarie 2013, Înalta Curte a retrimis dosarul spre judecare la instanţa de la care a plecat, respectiv CA Braşov, dosarul fiind apoi trimis la Tribunalul Braşov. Cu un an în urmă, CA Braşov a respins cererea de anulare a actului administrativ, formulată de fostul şef al IPJ Brăila, însă acesta a declarat recurs. În noiembrie 2011, Înalta Curte a admis recursul MAI împotriva suspendării actului de sancţionare, ceea ce a dus la înlăturarea lui Chivu din funcţia de conducere.
Comisarul Chivu a fost eliberat din funcţia de inspector şef, în aprilie 2011, prin Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ca urmare a unui control tematic desfăşurat la sfârşitul anului 2010. Până la sfârşitul lui noiembrie 2011, când ministerul a ieşit învingător la Înalta Curte, Chivu nu a putut fi înlăturat de la conducerea IPJ Brăila. Ofiţerul a fost sanctionat disciplinar cu "trecerea într-o functie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, respectiv ofiţer specialist I", pentru "neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro