Mergi la conţinutul principal

Primul mare exercițiu organizat de ISU Brăila în acest an: intervenția la un incendiu devastator la Kaufland

* acțiunea a avut loc ieri dimineață, începând cu ora 10.00, și a presupus o mare derulare de forțe ale ISU, dar și ale altor instituții din domeniul protecției cetățenilor

 

 

Primul mare exercițiu desfășurat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dunărea” Brăila în acest an a avut loc joi, 18 aprilie, începând cu ora 10.00, și a avut ca tematică intervenția pentru lichidarea unui incendiu care afecta un mare centru comercial de pe raza municipiului. Astfel, potrivit scenariului pus în practică de ISU, în ziua de 18.04.2019, în jurul orelor 10.00, personalul din cadrul dispeceratului Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila este anunțat prin S.N.U.A.U. – 112, de către șeful depozitului de la hipermarketul Kaufland de pe B-dul. Dorobanților, despre producerea unui incendiu la spațiul de depozitare din incinta obiectivului.

În urma detaliilor solicitate de către personalul din dispecerat cu privire la producerea evenimentului, a reieșit faptul că incendiul a pornit de la un posibil scurtcircit și s-a extins la mărfurile depozitate. Incendiul se manifesta violent cu degajări mari de fum și temperaturi ridicate și existau aproximativ 12 victime, intoxicate cu fum și cu arsuri pe corp de diferite grade. Au fost luate măsuri pentru evacuarea personalului și s-a solicitat sprijinul forțelor profesioniste.

Având în vedere numărul mare de victime a fost activat Planul Roșu de intervenție.

Pe timpul executării operațiunilor derulate pentru stingerea incendiului, comandantul intervenției este anunțat de producerea unui accident rutier la ieșirea din parcarea obiectivului în bulevardul Dorobanților, în care sunt implicate  două autoturisme. În urma impactului unul dintre autoturisme s-a răsturnat, iar cele trei persoane din acesta au rămas încarcerate.

Iar pentru ca gradul de complexitate a exercițiului să crească, pe timpul derulării acțiunilor de intervenție comandantul acțiunii a fost anunțat de faptul că în vecinătatea obiectivului – șantier în lucru la construcția magazinului Altex - s-a găsit un proiectil neexplodat din timpul războiului.

Pentru rezolvarea tuturor problemelor ridicate de acest scenariu, la exercițiu au participat reprezentanți ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, grupa operativă, patru echipaje de intervenție-stingere, două echipaje de descarcerare, cinci echipaje SMURD, opt voluntari și un echipaj pe autoscară mecanică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila, un echipaj din cadrul Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila, două echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Brăila, două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Brăila, personal medical din cadrul Unității de primiri Urgențe Brăila, o echipă de voluntari din cadrul Filialei „Crucea Roșie” Brăila și personalul din cadrul supermaketului.

Potrivit biroului de presă al ISU “Dunărea” Brăila, obiectivele generale ale exercițiului au vizat perfecționarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat și antrenarea personalului operativ din structurile de intervenție pentru gestionarea unor situații de urgență complexe și de lungă durată; verificarea și creșterea capacității de intervenție în situații de urgență a personalului structurilor de intervenție și a tuturor factorilor implicați în gestionarea situațiilor de urgență generate de alunecări de teren; verificarea modului de realizare a fluxului informațional pentru gestionarea situațiilor create și menținerea cooperării între componentele sistemului integrat; verificarea viabilității Planului roșu de intervenție și a procedurilor operaționale de acțiune, testarea capacității de reacție și intervenție între forțele participante la exercițiu, identificarea disfuncționalităților și stabilirea căilor de perfecționare a acestor activități.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro