Mergi la conţinutul principal

Primul centru de vaccinare pediatrică deschis la Brăila

* Prefectura Brăila informează că în municipiul nostru s-a deschis primul centru de vaccinare destinat copiilor, din grupa de vârstă 5-11 ani

 

S-a deschis primul centru de vaccinare pediatrică anti-Covid-19, în municipiul Brăila. Acesta a fost amenajat în fostul centru de vaccinare de la Șantierul Naval ”VARD”, unde se pot imuniza, de acum, doar copiii din grupa de vârstă 5-11 ani. Informațiile au fost transmise de către Prefectura Brăila, pe pagina sa de Facebook, unde a fost precizat inclusiv programul de funcționare .”Astăzi, 16.02.2022, s-a deschis primul centru de vaccinare din municipiu pentru populația pediatrică cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Punctul de la Șantierul Naval VARD își va desfășura activitatea de imunizare de luni până vineri, între orele 8.00 - 16.00. Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, a solicitat Direcției de Sănătate Publică transformarea acestui punct de imunizare în centru de vaccinare pediatrică, mai ales că la nivelul municipiului Brăila nu exista o astfel de facilitate”, după cum a comunicat Prefectura Brăila.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, la nivelul județului nostru doar un singur copil, din grupa de vârstă 5-11 ani, a fost vaccinat anti-Covid-19, iar asta s-a întâmplat la Spitalul Orășenesc Făurei, unde există un alt centru de imunizare destinat copiilor. În cazul copiilor, serul disponibil este Cominarty, de la Pfizer, care se administrează într-o doză mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani, respectiv 10 µg comparativ cu 30 µg. Și, la fel ca în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Așadar, părinții care doresc să-și vaccineze copiii împotriva Covid-19 trebuie să știe că pot face programări în platforma online sau se pot prezenta direct la centrul de vaccinare. La Spitalul din Făurei, programul de inoculare în rândul micuților este de luni până vineri între orele 12.00 și 14.00.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro