Primele tratamente împotriva ţânţarilor şi căpuşelor sunt în plină derulare, la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Primele tratamente împotriva ţânţarilor şi căpuşelor sunt în plină derulare, la Brăila

• deocamdată, deşi consilierii locali au desemnat SUPAGL ca fiind unicul operator autorizat să facă operaţiuni de dezinsecţie şi deratizare, acţiunea este derulată cu ajutorul unei firme private • “Încă nu am primit licenţa, pentru a putea acţiona efectiv în teren”, explică şefii SUPAGL

 

Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală a început, din noaptea de luni spre marţi, prima operaţiune de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor din acest an. După cum ne-a informat directorul Marilena Barbu, substanţele chimice sunt împrăştiate atât la sol cât şi din aer, de o firmă din Slobozia, care a fost contractată prin achiziţie directă. “Am procedat la această achiziţie directă a serviciilor firmei respective deoarece trebuia să dăm curs unei notificări primite de la Direcţia de Sănătate Publică, în sensul combaterii ţânţarilor şi căpuşelor. Toate primăriile din judeţ au fost notificate de DSP, iar noi am acţionat în consecinţă. A trebuit să contractăm o firmă externă deoarece încă nu am primit licenţă pentru efectuarea în regie proprie a operaţiunilor de dezinsecţie”, ne-a explicat directorul Barbu.

În prima noapte, s-a acţionat în zona Parcului Monument, a parcului Grădina Mare, a falezei Dunării dar şi a bulevardelor Independenţei şi Cuza. Practic, s-a împrăştiat substanţă de la sol în principalele zone de promenadă ale municipiului. În noaptea de marţi spre miercuri erau programate cartierele Hipodrom şi Obor, urmând ca în nopţile şi zilele următoare să fie acoperit întreg municipiul.

Tratamentele contra ţânţarilor se aplică atât pentru larve cât şi pentru insectele adulte. De asemenea, în parcurile de joacă pentru copii şi în alte zone de agrement din oraş se vor face şi tratamente contra căpuşelor.

“Sperăm că şi primăriile din jurul municipiului - Chiscani, Cazasu, Vădeni - vor răspunde notificării DSP şi vor face dezinsecţie în aer şi la sol, astfel încât acţiunile combinate ale tuturor Unităţilor Administrativ Teritoriale să fie cât mai eficiente”, ne-a mai spus directorul Barbu, referindu-se la posibilitatea ca insectele să migreze spre Brăila, de pe teritoriul comunelor învecinate, în cazul în care acestea nu acţionează cu substanţele necesare.  

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro