Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primele familii de eurobraileni au spus "Da!", in fata ofiterului starii civile

Cel mai important pas pe care citeva cupluri brailene au ales sa-l faca odata cu intrarea in UE a fost oficializarea relatiilor incepute cu ceva vreme in urma.
Ieri, incepind cu ora 12.00, la sediul Primariei Braila, au fost oficializate nu mai putin de 3 casatorii, cuplurile eurobrailene fiind foarte incintate. Cu aceasta ocazie au fost inminate si certificatele de casatorie. Primii soti care au ales sa-si uneasca destinele legal in anul integrarii sint Gabriel si Sorina Codolban. Ceilalti casatoriti pe acest an sint Valentin si Ionela Paiu, respectiv Marius si Ana Maria Grecu.
"Nu stiam ca ne aflam printre primii. Asa a fost sa fie, am ramas si noi surprinsi", ne-a declarat Valentin Paiu, tinar casatorit.
De la directorul starii civile, Eugenia Diveica, am aflat ca nu s-a eliberat nici un certificat de casatorie in ultima zi a anului trecut, ultima oficializare avind loc pe 30 decembrie.
Potrivit Legii nr. 396/2006, sotii care se afla la prima casatorie primesc un sprijin financiar de 200 de euro din partea statului. Cererile se depun la Serviciul Comunitar Local de Evidenta a Populatiei. Acestea trebuie insotite de declaratiile pe propria raspundere apartinind celor doi proaspat casatoriti, potrivit carora fiecare dintre ei se afla la prima casatorie. Stabilirea dreptului pentru acordarea sumei de 200 de euro se face prin dispozitie scrisa a primarului, in termen de 5 zile de la data inregistrarii cererii. Sprijinul financiar se va acorda familiei in termen de 30 de zile de la data emiterii dispozitiei scrise a primarului. "Daca indeplinesc toate aceste conditii, cuplurile trebuie sa depuna cereri pentru acordarea acestui drept la Serviciul Comunitar de Evidenta a Populatiei. Imediat ce imi va fi inminat tabelul cu persoanele care se afla in aceasta situatie, voi solicita banii de la Bucuresti. Familiile vor primi sumele in termen de 30 de zile", ne-a declarat ing. Veronica Macri, director executiv al Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie. Sprijinul financiar acordat nu se impoziteaza si nu se ia in considerare la stabilirea altor drepturi si obligatii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii