Mergi la conţinutul principal

VIDEO Primele confiscări de vehicule folosite la transportul și depozitarea ilegală a gunoaielor pe domeniul public. Au intrat în posesia statului o caruță și un autoturism Suzuki

* Garda de Mediu Brăila, cu sprijinul Poliției Locale, a confiscat până acum o căruță și un autovehicul, amendându-i totodată pe posesori cu câte 30.000 lei * acțiuniel vor continua până la eradicarea fenomenului, anunță primarul Dragomir

 

 

Garda de Mediu, cu concursul Poliției Locale și a Primăriei Brăila, a făcut primele confiscări ale unor mijloace de transport folosite la depozitarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public. Este vorba despre o căruță, confiscată joi, 18 februarie, și de un autoturism marca Suzuki, confiscat în dimineața zilei sâmbătă, 20 februarie. Proprietarul acestuia arunca din portbagaj resturi provenite din demolări. În ambele cazuri, posesorii vehiculelor au fost amendați și cu câte 30.000 lei. Primarul Marian Dragomir anunță, prin intermediul unei postări făcute pe Facebook, că aceste acțiuni vor continua până când fenomenul va fi stopat. Asta în ciuda reacțiilor uneori violente ale celor vizați. Căruțașul surprins asupra faptei i-a amenințat în primă instanță pe polițiștii locali, încercând să-i intimideze cu o lopată folosită pe post de armă. Ulterior, a trecut de la amenințări la rugăminți, promițând că nu va mai arunca gunoaie niciodată și implorând să nu i se ia căruța. Primarul Dragomir spune că legea  va fi aplicată fără excepție, menționând că respectivul căruțaș a mai fost prins asupra faptei, ultima dată pe 5 februarie a.c., când a fost amendat de Poliția Locală cu 1.000 de lei.

 

 

”Dacă cumva credeți că nu vor plăti amenzile … nu este așa. Vor fi executați silit (dacă au bunuri în proprietate sau venituri) sau dați în judecată (dacă nu au bunuri în proprietate sau venituri) pentru ca amenzile să se transforme în ore de muncă în folosul comunității ….. nu mai scapă niciodată !!! 30 de ani primaria a adunat gunoiul de pe domeniul public…Ei au depozitat la loc…Ne-am săturat să strângem după ei !!! 30 de ani mass-media, instituțiile publice și ONG-urile au încercat să facă educație...Ei au continuat să arunce…Noi să stângem … Cu acei bani puteam face altceva !!! 30 de ani am pierdut vremea… Uneori… civilizația se impune prin masuri dure … Acum amendăm și confiscam !!! Mijloacele de transport auto confiscate vor fi vândute și veniturile vor intra la bugetul național (nu la cel local, dar nu acest lucru contează) iar căruțele vor fi distruse.Ca și în alte situații delicate, avem puterea de a lua cele mai dure măsuri. Ne asumăm și aceste lucruri!!!”, a precizat primarul în postarea de pe rețelele sociale.

 

Reamintim că brăilenii care fac demolări au posibilitatea să rezolve legal problema molozului apelând la serviciile unui operator de salubritate. Acesta preia deșeurile inerte contracost și le transportă la depozitul special amenajat, în zona trecerii bac Smârdan. Firma ”Eco”, de exemplu, practică un tarif, în cazul deșeurilor inerte, de 111,79 lei per metru cub, fără TVA. Directorul Ionuț Pisică ne-a declarat că, anul trecut, s-au primit circa 50 de cereri pentru transport de moloz la depozitul de materiale inerte. Solicitările au crescut față de anul precedent, în 2019 primindu-se doar 10 astfel de cereri.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro