Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In primele cinci luni ale anului, productia industriala braileana a scazut cu un procent

Productia industriala realizata de un esantion reprezentativ de unitati economice de profil din judet s-a situat, in luna mai 2006, cu 31,8% peste nivelul realizarilor din luna aprilie, informeaza surse din cadrul Directiei Regionale de Statistica Braila (DRS). Fata de realizarile din mai 2005, in luna mai a. c. productia industriala braileana a fost mai mare cu aproape 20 de procente. Cu toate acestea, in ansamblul ei, economia autohtona bate pasul pe loc, ba mai si da inapoi.
Astfel, potrivit statisticilor, in perioada 1 ianuarie - 31 mai 2006, productia industriala realizata de companiile brailene a scazut, in termeni reali, cu un procent fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, in conditiile in care, la nivel national, s-a inregistrat o crestere de 5,9%. In aceasta perioada, cresteri semnificative ale productiei (de peste 12 procente) s-au inregistrat in industria energiei electrice, termice, gaze si apa.
In luna mai 2006, cifra de afaceri totala a intreprinderilor cu activitate principala de industrie (provenita inclusiv din activitatile secundare ale firmelor de profil) - realizata de un esantion de unitati economice -, a fost cu 36% mai mica decit cifra de afaceri realizata in luna aprilie a. c. De asemenea, in primele cinci luni ale anului in curs, cifra de afaceri realizata de intreprinderile industriale brailene a scazut cu 7,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, precizeaza sursa citata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii