Mergi la conţinutul principal

Primarul Simionescu se grabeste sa inceapa constructiile la "Caporal Musat"

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, isi doreste luarea unei decizii cit mai rapide in privinta terenului fostei unitati "Caporal Musat", astfel incit sa se poata incepe la modul efectiv lucrarile in zona. El nu este neaparat adeptul unui proiect de tip modernist, care sa faca un contrast puternic cu restul constructiilor din zona, dar, tinind cont de faptul ca nu are pretentia ca ar fi un specialist in domeniu, prefera sa lase arhitectii sa-si spuna cuvintul. Avind in vedere, totusi, ca discutiile pe tema a ceea ce s-ar putea realiza pe cele 10 hectare dureaza de luni de zile, inca din mandatul fostului primar si ca exista deja mai multe proiecte in acest sens, Simionescu vrea sa grabeasca luarea unei decizii. El a precizat de la bun inceput ca nu se va irosi terenul cu mall-uri, dat fiind ca asemenea spatii comerciale deja exista in numar mare in oras - ca sa nu mai vorbim de cererea mare de locuinte care trebuie rezolvata de autoritati: "Hotarirea de Guvern spune ca se da suprafata respectiva pe care sa se construiasca locuinte, spatii sociale, spatii verzi, nu se precizeaza nimic despre spatii comerciale, ca e vorba de mall-uri sau magazine obisnuite, la parter de bloc. Este insa cert ca o astfel de zona de circa 10 hectare trebuie sa aiba si niste spatii comerciale. Cei care au venit pe la noi, prin Braila si au facut tot felul de prezentari, cu ginduri, proiecte, planuri, idei, etc, au venit si cu astfel de variante, de mall-uri, dar eu le-am spus ca nu putem merge pe ideea ca din 10 ha, pe 2 ha facem mall. Avem suficiente spatii comerciale de asemenea anvergura oras; spatii comerciale vor fi, dar cu certitudine nu de dimensiuni atit de mari".
Primarul a precizat ca a retinut si intra in discutie si cele citeva proiecte lansate pentru zona respectiva de catre fostul edil-sef, Constantin Cibu: "Sint proiectele pe care le-a prezentat in perioada trecuta si domnul Cibu, insa trebuie sa ne hotarim acum pe care dintre proiectele posibile il alegem. Eu de aceea am si dat drumul la acest proiect de tema, pentru ca unii au ideea de a conserva zona din punct de vedere arhitectural, altii merg pe idei mai moderne, spatii foarte mari din sticla, cu o imagine de oras modern, altii vad o combinatie intre istoric si modern. Trebuie luata o decizie pina la urma, ca sa incepem si sa construim, nu sa raminem la stadiul de discutii, cu anii".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro