Primarul e suparat pe "Athena" si "Sedesa"
Una dintre cele mai mari dezamagiri o reprezinta proiectele derulate cu fonduri europene, unde lucrarile sint in continuare in intirziere, in ciuda eforturilor municipalitatii de a le impulsiona: "La centrul istoric am avut si ieri o discutie de doua ore cu responsabilii. Poate vom reusi sa apropiem lucrarile de finalizare, daca vremea ne lasa. Dar faptul ca se lucreaza cu multi subcontractori si nu se realizeaza o coordonare a acestora ne intirzie. Unul sapa, altul face racordul, altul canalizarea, altul caminul, altul astupa, altul asfalteaza si le ia la fiecare citeva zile pina afla ca celalalt a terminat...Dar vine iarna si nu putem lasa strazile sapate in halul asta. Cred ca saptamina viitoare vom finaliza Piata Poligon, iar peste alte 2 saptamini sa inchidem si str. Imparatul Traian. Acum s-a intrat si pe faleza, dar sint foarte suparat pe cum se gestioneaza aceasta situatie, ca sa nu mai vorbim si de Athena", a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, primarul.
Braila nu e un oras curat
Simionescu a mai precizat ca o alta nemultumire e legata de curatenia orasului, mentalitatea oamenilor facind imposibila aceasta actiune: "Braila nu este un oras curat. Asta pe de o parte din cauza firmelor de salubrizare si pe de alta, din cauza brailenilor. De exemplu, intr-o zi, pe Cuza, nu s-a ridicat gunoiul ca i se stricase firmei masina. Pai nu trebuia sa mai aiba una de rezerva? Apoi, brailenii arunca in continuare gunoiul acolo unde le vine...este incredibil ce pot face si pe unde pot arunca".
Nici ritmul in care se construiesc ANL-urile din Brailita nu il satisface pe Simionescu, care a precizat ca va avea o discutie in acest sens cu responsabilii din cadrul agentiei.
2.700 de solicitari pe Legea 15 si numai 300 de terenuri atribuite
Edilul-sef a mai adaugat ca la nemultumirile personale se adauga si cele ale cetatenilor care sint in numar mare, variate si, de cele mai multe ori, indreptatite. "Mai sint si nemultumiri care vin dintr-o situatie ciudata. Cita vreme nu s-a intimplat nimic, se resemnasera oamenii. Dar acum, cind am inceput sa mai miscam cu lucrarile prin oras, incep sa isi doreasca sa se intimple si mai multe. Pe Buzaului nu s-a facut nimic de 20 de ani si acum, ca am inceput sa asfaltam pe acolo, au inceput sa ceara sa intram si intre blocuri. Au dreptate oamenii, dar nu putem face totul deodata. Mai sint nemultumiri legate de anumite promisiuni electorale. Cum ar fi cea cu abonamentele. Vor toti abonamente, dar cei care au serviciu au salariul minim si au dreptul la fel de mult ca pensionarii....Ca sa nu mai vorbim de cererile de locuinte sociale. De exemplu, pe Legea 15 avem 2.700 de solicitari, iar cu acordatul de terenuri sintem la 300. Toate astea nasc nemultumiri", a punctat primarul.
Acesta a tinut sa sublinieze faptul ca, in mare parte, de vina pentru toate acestea este birocratia greoaie in care se impotmoleste totul: "Sistemul administrativ este unul cu o anumita inertie si e greu sa misti ceva foarte repede din loc. Oricum, vina apartine totdeauna celui din virf, asa percep oamenii toata treaba asta. Nu e de vina Primaria, ci primarul. Dar este o vina de sistem. Mai sint de vina si datoriile care vin din urma, dar si procesele in care e implicata institutia. Toate acestea ne tin pe loc".