Mergi la conţinutul principal

Primarul nu inghite scuza "iarna ne-a luat prin surprindere"

Primarul Aurel Simionescu ii avertizeaza pe drumari si pe cei care se ocupa, in general, de deszapezire nici sa nu viseze in aceasta iarna la vestita scuza " am fost luati prin surprindere". Acesta a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a solicitat Directiei de Gospodarire Locala sa prezinte un raport cu privire la modul in care s-au pregatit de iarna, raport care sa mentioneze clar si ce persoane trebuie sa se ocupe de fiecare aspect in parte: "Le-am spus celor de la DAGL sa nu aud ca ninge si ei zic ca au fost luati prin surprindere. Le-am cerut sa vina luni cu o formula, sa stim unde au utilajele, in cit timp pot ajunge, pe ce trasee, care sint oamenii care se ocupa, numerele de telefon... in ce masura putem avea o reactie rapida a acestora. Le-am mai zis ca, de obicei, ninge de sarbatori, noaptea, in week-end, iar oamenii sint la nunti, botezuri si ne trebuie 2 - 3 ore numai sa gasim oamenii. E drept ca in ultimii ani nu au fost zapezi deosebite la Braila, dar asta nu inseamna ca nu ar putea fi anul acesta. Nu vreau sa fim blocati din cauza unora care nu isi fac treaba. Vom face public programul, sa se stie responsabilii si, la o adica, cine nu isi face treaba. Ca la noi e o deosebire intre ce scrie pe hirtie si ce se intimpla", a mai adaugat primarul.

DAGL zice ca s-a pregatit

Intre timp, DAGL a raspuns unei solicitari a Prefecturii, raportind situatia pregatirilor pentru iarna. Astfel, prefectul a fost informat ca exista, in momentul de fata, in curtea fiecarui operator de salubritate, un stoc de 2.000 tone material antiderapant - sare si nisip. De asemenea, fiecare dintre cei trei operatori - "Eco", "Brai-Cata" si RER - au incheiat contract cu o statie de carburanti, pentru aprovizionarea utilajelor folosite la deszapezire. Este vorba despre trei unimoguri, cinci incarcatoare, cinci autogredere, sase utilaje cu lama si raspinditor de antiderapant, doua pluguri semipurtate si cinci mijloace auto pentru transportul zapezii adunate de pe strazi. Totodata, exista la dispozitia echipelor de interventie zece indicatoare rutiere cu "Accesul interzis".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu