Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul nu inghite scuza "iarna ne-a luat prin surprindere"

Primarul Aurel Simionescu ii avertizeaza pe drumari si pe cei care se ocupa, in general, de deszapezire nici sa nu viseze in aceasta iarna la vestita scuza " am fost luati prin surprindere". Acesta a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a solicitat Directiei de Gospodarire Locala sa prezinte un raport cu privire la modul in care s-au pregatit de iarna, raport care sa mentioneze clar si ce persoane trebuie sa se ocupe de fiecare aspect in parte: "Le-am spus celor de la DAGL sa nu aud ca ninge si ei zic ca au fost luati prin surprindere. Le-am cerut sa vina luni cu o formula, sa stim unde au utilajele, in cit timp pot ajunge, pe ce trasee, care sint oamenii care se ocupa, numerele de telefon... in ce masura putem avea o reactie rapida a acestora. Le-am mai zis ca, de obicei, ninge de sarbatori, noaptea, in week-end, iar oamenii sint la nunti, botezuri si ne trebuie 2 - 3 ore numai sa gasim oamenii. E drept ca in ultimii ani nu au fost zapezi deosebite la Braila, dar asta nu inseamna ca nu ar putea fi anul acesta. Nu vreau sa fim blocati din cauza unora care nu isi fac treaba. Vom face public programul, sa se stie responsabilii si, la o adica, cine nu isi face treaba. Ca la noi e o deosebire intre ce scrie pe hirtie si ce se intimpla", a mai adaugat primarul.

DAGL zice ca s-a pregatit

Intre timp, DAGL a raspuns unei solicitari a Prefecturii, raportind situatia pregatirilor pentru iarna. Astfel, prefectul a fost informat ca exista, in momentul de fata, in curtea fiecarui operator de salubritate, un stoc de 2.000 tone material antiderapant - sare si nisip. De asemenea, fiecare dintre cei trei operatori - "Eco", "Brai-Cata" si RER - au incheiat contract cu o statie de carburanti, pentru aprovizionarea utilajelor folosite la deszapezire. Este vorba despre trei unimoguri, cinci incarcatoare, cinci autogredere, sase utilaje cu lama si raspinditor de antiderapant, doua pluguri semipurtate si cinci mijloace auto pentru transportul zapezii adunate de pe strazi. Totodata, exista la dispozitia echipelor de interventie zece indicatoare rutiere cu "Accesul interzis".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii