Mergi la conţinutul principal

Primarul Marian Dragomir se așteaptă la mulți participanți la evenimentele dedicate Zilelor Brăilei

* asta a declarat edilul-șef, Marian Dragomir, în cadrul unei conferințe de presă recente, plecând de la ideea că în 2020 cetățenii orașului nu au mai avut parte de evenimente festive, din pricina pandemiei * primarul a precizat, pe scurt, ce surprize îi așteaptă pe brăileni în perioada 11-15 august * cu această ocazie, Dragomir a expus și câteva dintre planurile sale pentru Festivalul Istoric, ce ar trebui să aibă loc în luna septembrie

 

Primarul Marian Dragomir speră ca evenimentele organizate cu ocazia Zilelor Brăilei să se bucure de succes. Acesta a prezentat programul din perioada 11 – 15 august în cadrul unei conferințe de presă, punctând, printre altele, că se așteaptă ca numărul participanților să fie unul destul de mare. Și asta pentru că în 2020 pandemia a cam blocat orice fel de activitate și de Zilele Brăilei nu s-a mai putut organiza nimic notabil.

”Eu cred că va exista o participare foarte mare la nivelul Municipiului Brăila, ca urmare a faptului că și în această perioadă sunt foarte mulți brăileni care merg în concediu, iar cei care rămân acasă vor să aibă și ei parte de distracție”, a declarat Dragomir.

Edilul-șef a dorit să atragă atenția că în acest an pe Faleză nu vor mai exista grătare, pentru a se evita aglomerația și chiar eventuale amenzi date de autoritățile abilitate cetățenilor veniți să se distreze.

”Noi considerăm că, încet-încet sau cu pași mai rapizi, trebuie totuși să revenim la normalitate. Și organizăm anul acesta Zilele Municipiului Brăila cu o cheltuială minima, dar totuși la un nivel destul de intens din punct de vedere al activităților. Pe Strada Mihai Eminescu avem Târgul Anticarilor și Buchiniștilor, la fel ca în fiecare an de zilele Municipiului Brăila. Pe Faleza Dunării, avem căsuțele care se atribuie meșterilor populari și rulotele celor care vin cu dulciuri. La fel și zona de divertisment. Dar nu vom avea terasele celor care făceau grătare ca urmare a faptului că nu s-ar fi putut gestiona corespunzător aglomerația din zona respectivă. Și atunci, anumite instituții ar fi fost forțate să ia măsuri împotriva celor care participau la Zilele Municipiului Brăila, iar noi nu ne dorim ca participanții să fie într-un conflict cu instituțiile care sunt obligate să respecte măsurile de distanțare fizică. Cu toate acestea, avem organizate mai multe evenimente în locații diferite din oraș. În Grădina Mare, în Parcul Monument și pe Faleza Dunării”, a adăugat primarul.

Dragomir a ținut să puncteze cu această ocazie câteva dintre evenimentele cele mai importante pregătite de autorități și puse în scenă începând de săptămâna viitoare.

”Miercuri, joi, vineri, sâmbătă și duminică avem spectacole de teatru de păpuși, cu trupe din România, dar și din Republica Moldova. Miercuri, joi și vineri avem spectacolul folcloric «Lină Chiralină» așa cum îi obișnuisem pe brăileni. Avem, în paralel, caravana filmului românesc, în Parcul Monument, care va prezenta mai multe filme românești, vă dau ca exemple «Codin» și «Titanic Vals». Bineînțeles că se organizează manifestările specifice Zilei de 15 august, cu defilarea navelor militare, intonarea imnului. Nici anul acesta nu vor exista jocurile marinărești. Am avut deja o întâlnire în acest sens și am stabilit toate detaliile și cum pot dânșii să se implice. De asemenea, sâmbătă, la faleză vor începe spectacole de la ora 19:00 cu trupa Nord, apoi trupa Antic. La ora 20:00 va fi prezentarea echipei de handbal HC «Dunărea», la ora 20:30 Magdalena Duțu, la ora 21:00 Taxi, iar la ora 22:00 Holograf. Duminică, pe lângă celelate evenimente, inclusiv parada mașinilor de epocă, vom începe la ora 18:40 cu Ansamblul de dansuri «Pandelașul» din Brăila, apoi «Pandora» tot din Brăila. Maria Ciocan. La ora 20:00 Jampa Orchestra, la ora 21:00 Randi, la ora 22:00 Loredana. Închiderea se va face cu artificii și lasere, așa cum am obișnuit brăilenii în toți anii”, a mai spus sursa citată.

 

Planuri și pentru Festivalul Istoric din toamnă

Întrebat dacă la evenimentele organizate de Zilele Brăilei nu a fost invitat și Nicu Alifantis, cetățean de onoare al Municipiului, Dragomir a precizat că va iniția discuții cu artistul, însă pentru alt eveniment. Mai exact, pentru Festivalul Istoric ce va avea loc în septembrie, după cum a explicat primarul, în cadrul căruia vor fi organizate două seri de concerte folk.

”La Festivalul Istoric, în luna septembrie, pregătim două seri de folk. Suntem în discuții cu mai mulți artiști și vom lansa o invitație și către domnul Nicu Alifantis, care este cetățean de onoare al Municipiului Brăila. Pentru că desfășurând, să spunem așa, mai multe activități, reconstituind o perioadă istorică, atunci, cu siguranță vom merge și către zona aceasta de cântece și muzică folk”, a conchis edilul-șef.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro