Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Primarul le declară «război» celor care aruncă gunoi pe domeniul public

• Marian Dragomir a anunţat, vineri, că a reluat acţiunea de ecologizare a oraşului, după ce a constatat că gunoiul strâns de cei de la salubrizare a reapărut • însă primarul vine şi cu o strategie de contraatac: patrule mai dese ale Poliţiei Locale şi prezentarea de filme cu astfel de cazuri surprinse în flagrant

 

Primarul Marian Dragomir, a comentat, vineri, faptul că după ce agenţii de salubrizare au acţionat la nivelul municipiului şi au eliberat foarte multe zone pline de deşeuri, acestea au redevenit adevărate halde de gunoi. Edilul-şef a afirmat că de joi, a reînceput acţiunea de ecologizare, însă aceasta nu este singura parte din strategia municipalităţii pentru stoparea unor astfel de fapte. Dragomir a punctat că a solicitat mărirea numărului de patrule ale Poliţiei Locale în zonele vizate de cei care aruncă gunoaie, precum şi prezentarea unor filmuleţe, astfel încât să descurajeze acest obicei anti-social.

„Cel mai important lucru este că după ce noi ridicăm gunoiul, acesta nu trebuie să reapară. Şi oamenii de bun simţ sunt ferm convins că nu aruncă gunoi. Sunt doar câţiva cetăţeni care şi-au făcut obişnuinţă din acest lucru sau poate pentru unii - sper să nu fie cazul -, să fie o reacţie de rebeliune. Dar plata societăţilor de salubrizare care ridică gunoiul de pe domeniul public se face din banii noştri, ai tuturor. Trebuie la un moment dat să punem piciorul în prag - şi îmi asum acest lucru -, pentru a lua toate măsurile care se impun, astfel încât să nu mai avem gunoi pe domeniul public. Avem deja un filmuleţ în care vom prezenta tuturor celor din Brăila primele imagini cu cei care aruncă gunoi pe domeniul public. Îl cară cu roaba, cu căruţa, cu maşina, în cele mai inventive locuri sau situaţii. Cred că este momentul în care să terminăm cu aruncatul gunoiului pe domeniul public. Cu acei bani putem să facem multe alte lucruri”, a declarat Dragomir.

Edilul-şef a subliniat că în ultima perioadă, de când Poliţia Locală şi-a intensificat activitatea, s-au aplicat aproximativ 50 - 60 de sancţiuni pe săptămână, pentru aruncarea gunoiului în loc nepermis. În cazul celor care nu îşi plătesc totuşi amenzile, Dragomir a punctat că municipalitatea va intenta procese, astfel încât cei vizaţi să presteze muncă în folosul comunităţii.

„Nu o să fiu cea mai apreciată persoană de către cei care aruncă gunoi, dar eu sunt ferm convins că sunt mult mai mulţi brăileni care îşi doresc un oraş curat. În primul rând acum începem «Marea Ecologizare» şi ridicăm tot ce înseamnă gunoi de pe domeniul public. O să vă comunicăm, luni, lista tuturor locaţiilor în care Primăria prin cele 3 societăţi de salubrizare, intervine.

Apoi avem colaborare cu cei de la Poliţia Locală. (...) Unii probabil nu se tem de amendă, dar dacă vom publica aceste filmări, poate la un moment dat, vor avea şi comentarii de la cunoscuţii lor, care îi vor identifica atunci când aruncă gunoi pe domeniul public. Şi poate vor fi abordaţi din mai multe locuri, nu doar de către administraţie”, a conchis sursa citată.

Trebuie precizat că Marian Dragomir a făcut un comentariu extrem de agresiv la adresa celor care aruncă gunoi pe stradă şi a celor care hrănesc animalele pe domeniul public, numindu-i nesimţiţi, joi, în cadrul discursului său de la lansarea candidaţilor PSD pentru alegerile Parlamentare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro