Mergi la conţinutul principal

Primarul, la un pas de suspendarea din funcţie

După ce edilul municipiului, Aurel Simionescu, a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile, la panoul de comandă al primăriei au rămas cei doi viceprimari: Alexandru Dănăilă şi Doiniţa Ciocan.
Potrivit Legii Administraţiei Publice Locale nr. 215/2001, numai prefectul îl poate suspenda din funcţie pe primar, în cazul în care acesta din urmă e arestat preventiv, cum e şi cazul lui Simionescu. Iată ce spune art. 75 din lege: „(1) Mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către instanţa de judecată prefectului care, prin ordin, constată suspendarea mandatului; (2) Ordinul de suspendare se comunică de îndată primarului; (3) Suspendarea durează până la încetarea situaţiei prevăzute la alin. (1)".
În cazul în care contestaţia la măsura arestului preventiv depusă de edilul municipiului va fi respinsă de instanţă, prefectul judeţului va emite ordin de suspendare a primarului din funcţie. Imediat după aceasta, consilierii locali se vor întruni în şedinţă extraordinară pentru a alege, prin vot, un primar interimar dintre cei doi viceprimari, dar şi un alt viceprimar interimar.

VIDEO: Arestare pentru "Tandemul Simionescu & Anghelescu"

VIDEO: RADIOGRAFIA DOSARULUI CARE A DUS LA ARESTAREA PRIMARULUI BRĂILEI

VIDEO DE LA PRIMELE PERCHEZIȚII ȘI RIDICAREA CELOR DOI

MARATONUL ZILEI DE 4 FEBRUARIE URMAT DE: MANDATE DE ARESTARE PENTRU PRIMARUL SIMIONESCU ȘI ANGHELESCU

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro