Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul este invitat la cimitir, pina nu e prea tirziu

"Hai sa-ti arat cimitirul noaptea!", ii spune consilierul PSD Alexandru Coada primarului liberal Cibu, parafrazind un cintec care invita la o plimbare prin Bucuresti. Coada nu mai are somn noaptea, gindindu-se la modul in care batjocoresc autoritatile - si nu numai - odihna vesnica a concetatenilor nostri care s-au dus intr-o lume mai buna, unde nu e durere, din cauza de lipsa de medicamente compensate si nici intristare, din cauza de majorare a pretului la gaze. Consilierul se gindeste, probabil, ca toti ajungem acolo, la un moment dat, si ar fi de dorit sa se rezolve problemele principale inainte de a parcurge personal drumul fara intoarcere si de aceea s-a hotarit sa ridice glasul, pentru remedierea deficientelor din cimitir inainte de a fi redus la tacere prin pierderea mandatului de consilier- observati ca sintem delicati si nu luam in calcul si cealalta alternativa. Daca stam bine si ne gindim, primarul ar trebui sa se aplece cu mai mare grija asupra problemelor din cimitir, pentru ca toti alegatorii sint sensibili la grija fata de cei plecati dintre noi. Si daca pentru cei plecati in alte tari primarul a facut destul - dovada ca ei s-au hotarit sa paraseasca Braila, si sa se duca unde vad cu ochii- acum a venit vremea sa aiba grija si de cei plecati pe vesnicele plaiuri ale vinatoarei. E drept ca Cibu e dus pe vesnicele plaiuri ale pescuitului, cind ti-e lumea mai draga, dar, pina la urma, si AJVPS-ul tine pescarii si vanatorii impreuna, daramite primarul!
Coada sustine ca monumentele funerare sint adevarate pagini de istorie vie, iar textele cuprinse pe ele cuprind istoria acestui oras.
Aici consilierul chiar ca a nimerit-o ca nuca-n perete, ca e lucru cunoscut faptul ca Cibu nu le are de nici o culoare cu partea artistica, nefiind vazut niciodata pina acum in postura compromitatoare de participant la vernisajul unei expozitii de arta. Singurul loc unde a catadicsit sa paseasca Cibu a fost teatrul "Maria Filotti", de vreo doua ori, pentru a participa la sedintele de CLM, si de alte doua, cind a fost obligat sa vina sa-i dea flori si sa-i pupe mina marii Soprane, sau sa deschida un festival important. E drept ca, in aceste ultime cazuri, n-are rabdare nici sa astepte sa inceapa spectacolul, ca sa paraseasca in viteza cladirea. Pe de alta parte, daca primarului nu-i pasa ca se distrug monumentele arhitectonice din situl istoric, de ce ar da doi bani pentru ca se dau jos niste cruci?! Mai ales ca el nici nu-i dus la biserica, si nici semnul crucii nu-l prea impresioneaza ...
Cit despre ciubucul pe care-l fac groparii, cerind bani pentru o groapa care deja a fost platita, nu credem ca solicitarea lui Coada este adresata omului potrivit. Nu de alta, dar si Primaria da bani de mai multe ori, pentru aceeasi groapa, si nu pare deranjata ca plombele cu care sint peticite drumurile se deterioreaza intr-o luna, cit altele, intr-un an. Consilierul ar trebui sa fie multumit ca primarul nu da prin cimitir, pentru ca este pericol sa vina cu ideea schimbarii bordurilor la aleile din cimitir, si sa deschida acolo santier, iar toata iarna, rudele celor decedati sa dea in gropi, incercind sa ajunga la mormintul pe care-l viziteaza. Nu-i vorba ca, daca da si vreo ploaie, in gropile formate s-ar putea plasa noii decedati, iar groparii ar soma si s-ar invata minte, sa vada cum e cind nu mai ai monopolul in cimitir.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii