Mergi la conţinutul principal

Primarul Cibu se lauda cu subalternii si cu realizarile de anul trecut

Primarul municipiului, Constantin Cibu, este multumit de activitatea desfasurata in cursul anului trecut de cei trei directori ai sai, Sorina Bosoanca, Marcel Marinescu si Stoica Anghelescu. Cibu este atit de multumit, incit le-a dat la toti trei calificativul "excelent", asa cum a primit, de altfel, si secretarul municipiului, Stoian Iorga. El admite ca, uneori, acestia mai gresesc, dar crede ca nu li se poate imputa in nici un caz incompetenta. Spre exemplu, in cazul arhitectului-sef Marcel Marinescu, director al Directiei Urbanism, Amenajarea Teritoriului si Lucrarilor Publice, care este criticat aproape in fiecare sedinta a Consiliului Local Municipal de catre unul sau altul dintre consilieri, primarul crede ca problema acestuia nu este alta decit excesiva teama: "Directorul Marinescu este un om foarte competent, dar este putin cam fricos, adica tine foarte mult sa fie respectata legea din cap in coada. Daca undeva nu cunoaste, nu este bine pregatit in domeniul respectiv, ii este frica, pina nu se consulta cu juristii, nu actioneaza, dar din punct de vedere al competentei, nu poate fi contestat. Si foarte bine face. Uneori il trimit si eu sa urgenteze niste lucrari, si ii ia ceva timp".
Primarul a reiterat ideea ca, indiferent de solicitarile aliatilor din PD si a unor colegi din PNL, care-i vor dati afara pe cei trei directori, el va continua sa lucreze cu acestia.

"Mie mi se pare normal ca Braicar trebuie sa-si cucereasca piata"

Pe de alta parte, Cibu nu admite, insa, ca, in ciuda faptului ca lucreaza cu atitia subalterni "excelenti", rezultatele municipalitatii sint cam slabe, putind fi catalogate greu cu "satisfacator". Asta, in contextul in care acest calificativ nu ii este dat doar de opozitie, ci chiar de aliatul sau la guvernare, sotul viceprimarului Daniela Vasioiu, liderul PD Horia Vasioiu: "Daca asta este parerea lor, ca nu s-a facut nimic, asta este. Eu pot sa arat concret, ce s-a facut in Braila. Spre exemplu, iluminatul stradal, este nimic? S-a extins iluminatul pe mai multe strazi, am ajuns in Chercea si Lacu Dulce si vom continua in tot orasul. In al doilea rind, as aminti de reabilitarea unor strazi din centrul vechi istoric. Reabilitarea trotuarelor si a bordurilor de pe bulevardul Cuza, care se va finaliza si cu un strat nou de asfalt, si daca face cineva comparatie cum arata bulevardul inainte si cum arata acum, este o diferenta. Acelasi lucru s-a intimplat si pe bdul Independentei, chiar daca s-au intirziat lucrarile. Daca discuti cu oamenii de pe strazile respective, spun ca acolo n-a intervenit nimeni, de 50 de ani. S-au finalizat aproape 12 km de canalizari in Chercea, urmind ca zona sa fie reabilitata in anul asta, cu asfaltare, cu trotuare, cu tot ce trebuie.Tot asa, vreo 5 km in Brailita s-au asfaltat; s-a finalizat canalul colector".
Primarul admite, totusi, ca nu s-a pus la punct situatia in ceea ce priveste salubrizarea municipiului, dar crede ca este o chestiune de timp: "V-am spus, noi trebuie sa scapam de datoriile din vechi si vom scoate acest serviciu la licitatie. Nu exista in lumea asta amestecul asta intre mai multi operatori, care nici macar nu sint dotati cu masini si utilaje necesare. Am pus la punct, totusi, un sistem de tarifare a salubrizarii, iar banii nu-i mai incaseaza Primaria, ii incaseaza direct operatorii". Cibu considera ca si criticile, in privinta problemelor din transportul public de calatori, sint exagerate: "Cit despre transportul public, populatia este interesata sa nu stea in statii, pentru ca pe aceasta chestiune erau cele mai multe reclamatii. Ei, acum acest lucru nu se mai intimpla. Acum oamenii au posibilitatea sa se urce in autobuzele Braicar sau in microbuzele transportatorilor particulari. Ca acesti transportatori privati mai creeaza busculade si mai creeaza niste animozitati fie intre ei, fie intre ei si Braicar, aceste lucruri se vor rezolva, pentru ca numai de cind sint eu primar, am adus vreo 20 de autobuze noi. Si, pina la urma, nu poti cocolosi Braicar, trebuie sa lasi sa decida piata, ca n-o sa impun eu sa nu umble nimeni pe traseul respectiv si sa stabileasca Braicarul conditiile de drum. Mie mi se pare normal ca trebuie sa-si cucereasca piata, are autobuze noi, ele trebuie sa fie curate, sa vina la timp, sa fie incalzite, si-atunci bineinteles ca cetateanul se va urca in autobuzul lui".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro