Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Cibu este nemultumit de intirzierea lucrarilor de reabilitare a Bulevardului Independentei

Primarul Constantin Cibu este nemultumit de modul in care decurg lucrarile de reabilitare a Bulevardului Independentei. Acesta s-a declarat totusi optimist in ceea ce priveste termenul de finalizare a lucrarilor, si spera ca in pofida vremii potrivnice, reabilitarea infrastructurii bulevardului sa se finalizeze pina la sfirsitul acestei luni. Cibu a tinut de asemenea sa precizeze ca daca s-ar decide sa rezilieze contractul cu firma "Constructii Muntenia" SA, care desfasoara aceste lucrari, ar dura mult mai mult pina la finalizarea acestora, iar orasul are nevoie ca ele sa fie terminate cit mai repede cu putinta: "Stim cu totii cit de complicat e sa reziliezi un contract. Totusi, aceasta licitatie a fost transparenta si legala. Nu a contestat-o nimeni. Nu aveam de unde sti ca a fost baron PSD si acum e baron PD, si oricum nu avea nici o relevanta. Nu a contestat nimeni licitatia pentru ca a fost legala. Dar, datorita timpului ploios, lucrarile au stagnat. Adevarul e ca au incercat si ei sa introduca niste materiale necorespunzatoare, altele fata de cele prevazute in caietul de sarcini, dar au fost intorsi si s-a remediat problema. E adevarat ca un contract poate fi reziliat pentru nerespectarea unui termen, dar trebuie sa reiei licitatia, sa astepti inevitabilele procese, e un timp in care nu faci nimic, si interesul meu e sa termin acest tronson pina la sfirsitul lunii. Ca asta doresc toti brailenii de fapt". Cibu a mai adaugat ca un alt motiv pentru care lucrarile intirzie atit de mult este si faptul ca a fost nevoie sa se faca o fundatie deoarece Bulevardul Independentei, ca de altfel majoritatea strazilor din Braila, nu avea asa ceva: "Acum 100 de ani, cind a fost facuta strada asta, piatra a fost pusa direct pe pamint, ca era destinata trasurilor, nu vehiculelor de un anumit tonaj. Un autobuz are de exemplu 8 tone gol.... Acum s-a facut o fundatie, deoarece strada trebuie facuta sa reziste oricarui transport. Nu se poate face de mintuiala. Oricum, eu discut apoape in fiecare zi cu firma respectiva, dar adevarul e ca nici nu au putut lucra din cauza vremii". Intrebat daca exista posibilitatea maririi devizului lucrarii, primarul nu a negat acest lucru, insa a tinut sa precizeze ca acest lucru se poate intimpla doar in cazul unor lucrari neasteptate: "Ei au cistigat licitatia datorita pretului exceptional de mic. Bineinteles ca exista si posibilitatea de a acorda niste bani suplimentari, dar doar daca apar lucrari deosebite si neprevazute, de exemplu se prabuseste o bucata de bulevard intr-o hruba".
Cibu a mai adaugat ca nu au fost uitate nici lucrarile de reabilitare demarate in urma surparilor datorate inundatiilor. Acesta a mai anuntat ca, incepind de azi, va sosi si caramida necesara reconstruirii caselor darimate in luna iulie a acestui an: "Si lucrarile la surparile aparute dupa ploi si inundatii se deruleaza conform graficului, dar iarasi vremea ne impiedica. Acesta e motivul pentru care avem nevoie de fundatie la strazi, sa nu se mai intimple asa ceva. Cele mai mari necazuri le avem la canalizari, deoarece canalul colector a lucrat sub presiune si unde a fost capacul bine fixat apa s-a infiltrat pe linga el si a creat balti enorme, care au erodat asfaltul. In paralel, de azi vom primi 100 tiruri incarcate cu caramida, pe care le vom si distribui".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii