Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Cibu, asaltat de pensionari, in Piata Mare

Situatia pensionarilor este din ce ce in mai ce critica, iar viata lor din ce in ce mai grea. Cu toate acestea, pensionarii sint cei mai vigilenti observatori si dau dovada de un spirit cetatenesc neintilnit la generatiile tinere. Aceasta a fost concluzia la care a ajuns, ieri, primarul municipiului, Constantin Cibu, aflat in vizita de lucru in cea mai aglomerata piata agroalimentara a orasului, Piata Mare. Desi scopul declarat al vizitei a fost acela de a observa modul in care se desfasoara, in Braila, activitatea de comert agroalimentar, respectiv corectitudinea comerciantilor, calitatea marfii expuse, siguranta cetatenilor in acest loc public, respectarea normelor de igiena, puterea de cumparare a brailenilor etc., de cum a pasit in piata, primarul a fost asaltat de pensionari care au dat complet peste cap programul edilului sef. Batrinii l-au inconjurat si i-au sesizat tot soiul de probleme, reusind sa transforme vizita intr-o veritabila sedinta de audiente. Daca unii i-au povestit revoltati primarului cit de mici sint pensiile lor si cit de mari preturile tuturor produselor si serviciilor, altii, la fel de revoltati, i-au reclamat lucruri ce tin strict de spiritul civic: curatenia orasului, cinii comunitari, pastrarea linistii si curateniei in locurile publice, problema capacelor de canalizare si a gunoaielor. Toate acestea, adaugate la sesizari privind costurile ridicate ale taxelor si impozitelor, intretinerii, medicamentelor, gazelor, energiei electrice, i-au demonstrat primarului si ca pensionarii sint una din cele mai defavorizate categorii de populatie, dar si ca au un dezvoltat spirit civic. Cele mai importante sesizari au fost notate constiincios de unul din consilierii primarului, Florin Ionascu, care a primit si sarcina de a le verifica si rezolva, acolo unde este cazul, in limita competentelor.
Asemenea iesiri in public, ne-a explicat consilierul Ionascu, sint organizate periodic, cam de doua ori pe luna, insa, a apreciat el, pe fondul gradului de aglomerare a locului ales de aceasta data, iesirea de ieri a fost una din cele mai importante, chiar daca rezultatul final a fost total diferit de obiectivul propus initial.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii