Mergi la conţinutul principal

Primarul cere implicarea parlamentarilor pentru contorizarea individuală

• asta a afirmat, recent, primarul Marian Dragomir, cu precizarea că le va înainta în curând o propunere de proiect deputaţilor şi senatorilor brăileni pentru a încerca să soluţioneze modul în care asociaţiile de locatari pot opta pentru contorizarea individuală • în prezent, a explicat primarul, este suficient ca un singur locatar de pe scară să nu îşi dea acceptul pentru ca nimeni să nu se mai poată branşa individual

 

Primarul Marian Dragomir încearcă să îşi respecte promisiunea făcută în timpul campaniei electorale privind rezolvarea contorizării şi încheierii de contracte individuale la apă în cazul locatarilor de la blocuri. Acesta a afirmat că, dacă în zona de case lucrurile se derulează într-un ritm constant, în prezent fiind mai bine de 7.000 de contoare inteligente montate, la asociaţiile de locatari situaţia este mult mai complicată, fiind nevoie de o singură persoană ca să blocheze întreg acest proces.

“De ce la case? Pentru că acolo s-a putut. În cazul blocurilor este cu totul altă procedură prevăzută de legislaţie. Avem doar două asociaţii de proprietari care au dorit şi au putut să îşi monteze apometre inteligente şi să încheie contract individual pentru facturare. În rest, eu consider că trebuie modificată legislaţia, pentru a nu mai exista situaţii în care datornicii de la asociaţiile de proprietari să blocheze demersul şi lucrurile acestea să continue”, a declarat Dragomir.

Soluţia? Modificarea legislaţiei. Primarul a precizat că lucrează în prezent la un proiect în acest sens pe care îl va transmite ulterior deputaţilor şi senatorilor brăileni pentru a-l promova mai departe în Parlament, astfel încât astfel de decizii să poată fi luate pe viitor de asociaţiile de proprietari care nu înregistrează niciun fel de datorie la operatorul de apă-canal, cu 50% plus 1.

“Suntem inclusiv în discuţii pentru modificarea legislaţiei. La fel cum am făcut şi pentru abonamentele elevilor. Ştiţi că acolo era o limitare şi am putut să modificăm legislaţia. Cred că în perioada următoare voi transmite parlamentarilor un proiect de hotărâre pentru modificarea legislaţiei, astfel încât şi cei care locuiesc la bloc în asociaţii cu datorii, dar care nu au ei datorii, să se poată branşa individual, să aibă contract individual şi la fel cum plătesc la energie electrică, la gaze, să poată plăti şi la apă. Deocamdată v-am anunţat care sunt prevederile legale. Noi suntem în continuare deschişi. La blocurile care au făcut acest pas, decizia a fost luată în unanimitate şi nu au existat datorii la CUP «Dunărea». Au plătit toate datoriile şi toţi au fost apoi de acord. Pentru că sunt două motive care ne împiedică să punem în practică această măsură: existenţa datoriilor către CUP «Dunărea» de la asociaţia de proprietari şi inexistenţa unanimităţii. Întotdeauna cineva este Gică Contra sau nu este găsit sau nu vrea să semneze! Şi atunci, de aceea spun: eu cred că trebuie modificată legislaţia şi majoritatea locatarilor să hotărască, sau cei care nu au datorii să poată să se branşeze individual”, a mai adăugat edilul-şef cu precizarea că aceasta nu trebuie însă să fie o măsură de forţă, invazivă, ci una permisivă.

 

Dragomir face apel către asociaţiile doritoare şi fără datorii, să solicite contorizarea individuală

Mergând pe aceeaşi linie, primarul Marian Dragomir a adăugat că dacă în prezent există asociaţii care nu au datorii şi care doresc să implementeze măsura contorizării individuale, să facă o adresă către CUP “Dunărea” şi către Primărie.

“Locatarii de la blocurile care au făcut acest pas au văzut ce înseamnă diferenţa dintre noile contoare şi cele vechi. Acestea sunt cele mai moderne din Europa, care se practică acum în toate ţările vestice. Deci bineînţeles, îi rog frumos pe cei interesaţi să facă o adresă către CUP «Dunărea». De asemenea, dacă doresc, ne pot înştiinţa şi pe noi pentru a urmări şi a avea toată disponibilitatea pe zona aceasta. La case există contorizare individuală în foarte multe cartiere. Au început cu Lacu Dulce şi au extins în foarte multe zone. Sunt peste 7.000 de astfel de contoare, dintr-un total de 29.000 care există ca posibilitate de montaj”, a conchis sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro