Mergi la conţinutul principal

Primarul arata cu degetul spre parlamentarii braileni

Referitor la articolul "Parlamentarii braileni despre termoficarea fortata" aparut in cotidianul Obiectiv - Vocea Brailei va aducem la cunostinta urmatoarele:
Regulamentul Serviciului public de alimentare cu energie termica a municipiului Braila respecta intrutotul Regulamentul de aplicare a Legii 325 din 14 iulie 2006 Legea serviciului public de alimentare cu energie termica, regulament care a fost publicat in Monitorul Oficial din 23 mai 2007 nr. 350/350 bis - "Regulament cadru pentru furnizarea energiei termice" - si supus aprobarii CLM. Drept pentru care, indiferent de adaugirile aduse de municipalitate, contractul cadru are caracter de lege si ca orice fel de lege a fost supusa aprobarii Parlamentului.
Prin urmare, parerile celor cinci parlamentari de Braila exprimate in acest articol ar fi trebuit sa contina autocritica cauzata de votul cel putin in necunostinta de cauza pe care l-au acordat la trecerea acestei legi. De vreme ce aceasta lege are girul majoritatii parlamentare, inclusiv a celor cinci parlamentari care isi dau cu parerea in articolul mentionat, nu intelegem de unde atitea pledoarii contra.
Este important de stiut ca din anul 2002, legea cu privire la obtinerea autorizatiei de construire, nr. 50 din 1991, obliga la eliberarea autorizatiei de construire pentru centrale termice murale. Vreme de 12 ani aceasta lege a functionat astfel si nimeni dintre onorabilii parlamentari de atunci nu au facut comentariile de astazi.
Aparitia acestui regulament corecteaza o interpretare subiectiva a Legii 50 care excludea de la autorizare sistemele de incalzire locala prin introducerea termenului de incalzire individuala si revenirea la aplicarea Legii 50 de pina in 2002.
Nimeni nu obliga, prin aplicarea acestor regulamente, la utilizarea exclusiva a sistemului de termoficare, cu toate ca apartamentul a fost cumparat cu tot cu sistem de termoficare.
Regulamentul prevede ca pentru debransarile ulterioare aparitiei acestuia, montarea centralelor murale sa tina cont in primul rind si de acordul vecinilor pe orizontala si verticala deoarece noxele eliberate de aceste tipuri de centrale stau la baza a zeci de mii de reclamatii catre toate institutiile statului. Centralele murale care se comercializeaza in Romania la preturi modice nu permit o exhaustare a gazului la o distanta suficient de mare pentru a nu dauna sanatatii vecinilor. Aceasta masura a stat la baza aparitiei acestor articole din Regulament, laolalta cu alinierea la normativele si legislatia europeana. De asemenea, doua studii cu privire la termoficare au scos pe primul loc ca singura varianta de incalzire pentru toate nivelurile de salarizare ale brailenilor este termoficarea centralizata si contorizarea individuala.
Daca toate aceste date ar fi facut vreodata obiectul interesului vreunuia dintre cei cinci parlamentari dornici de a-si exprima parerile, sau macar de a telefona vreunuia dintre cei care este indrituit sa vorbeasca cu date concrete despre acest subiect, pozitia acestora ar fi avut intr-adevar darul de a informa si lamuri populatia Brailei si nu de a induce tensiuni suplimentare cu caracter absolut electoral si cu totul impotriva legii, pentru ca, parlamentar sau nu, nimeni si nimic nu este mai presus de lege!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu